Go Back
+ servings
Dumlefluff

Receptet - Så gör du:

Dumlefluff

5/5 baserat på 1 betyg

(Klicka på stjärnorna för att lämna ett betyg)

Pinterest Facebook Skriv ut receptet
Dumlefluff görs med dumlekolor och vispgrädde. Det är otroligt gott som fyllning i tårtor, till att spackla in tårtor med, som topping på cupcakes och andra efterrätter, eller med lite frukt eller bär! Riktigt gott med jordgubbs- och hallonsmakande desserter!
Förberedelser 5 minuter
Tillagning 5 minuter
Totalt 10 minuter
Portioner 1 skål

Ingredienser
 

  • 200 g dumlekolor
  • 2 dl vispgrädde

Instruktioner

  • Hetta upp vispgrädden i en kastrull på spisen, men den får absolut inte börja koka.
  • Tillsätt dumlekolorna till kastrullen och låt dem smälta i grädden.
  • Låt svalna i kylen i minst 6 timmar, över natten går också bra. Vispa sedan upp med elvisp.
  • Färdigt! Njut av din dumlefluff i ett bakverk eller som den är med lite frukt och bär.
Måltid Efterrätt
Kök Svenskt
Nyckelord Dumlefluff