Go Back
+ servings
Dillslungad potatis

Receptet - Så gör du:

Dillslungad potatis

Inga betyg ännu.

(Klicka på stjärnorna för att lämna ett betyg)

Pinterest Facebook Skriv ut receptet
Dillslungad potatis är härligt god potatis smaksatt med lite smör, dill och salt. Så här gör jag dillslungad potatis, antingen kokt eller stekt. Perfekt till exempelvis fiskrätter, kyckling eller kött!
Förberedelser 20 minuter
Tillagning 5 minuter
Totalt 25 minuter
Portioner 4 personer

Ingredienser
 

  • 700 g potatis
  • 50 g smör
  • 0,5 kruka färsk dill
  • salt efter smak

Instruktioner

  • Koka potatisen i lättsaltat vatten, gärna med skal på.
  • Låt rinna av. Skär sedan potatisarna på hälften längs med långsidan.
  • Lägg åter potatisen i kastrullen och blanda ned smöret. Tillsätt sedan finhackad färsk dill och rör om. Smaka av med salt. Alternativt: fräs på potatisbitarna lite i en stekpanna med smöret tills de fått lite färg. Rör ned dillen och smaka av med salt.
  • Färdigt! Njut av din dillslungade potatis!
Måltid Huvudrätt
Kök Svenskt
Nyckelord Dillslungad potatis