Go Back
+ servings
Pulled chicken i slowcooker

Receptet - Så gör du:

Pulled chicken i slowcooker

5/5 baserat på 2 betyg

(Klicka på stjärnorna för att lämna ett betyg)

Pinterest Facebook Skriv ut receptet
Pulled chicken i slowcooker blir så otroligt god och så härligt mör att den strimlas med hjälp av två gafflar. Själva såsen gör vi enkelt med krossade tomater och lite goda kryddor. Sedan gör slowcookern resten av jobbet!
Förberedelser 10 minuter
Tillagning 2 timmar 50 minuter
Totalt 3 timmar
Portioner 4 personer

Ingredienser
 

  • 700 g benfria kycklingfiléer utan skinn
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk rökt paprikapulver
  • 1 tsk lökpulver
  • ½ tsk malen svartpeppar
  • 1 st gul lök, tunt skivad
  • 2 st vitlöksklyftor, pressade
  • 400 g krossade tomater
  • 0,75 dl balsamvinäger
  • 1 msk farinsocker

Instruktioner

  • Smörj en slow cooker och lägg till kycklingbröst. Strö över salt, paprika, vitlökspulver och svartpeppar och gnid in i kycklingen. Toppa med den tunt skivade löken och pressade vitlöksklyftor.
  • I en skål, tillsätt tomatsås, balsamvinäger och farinsocker och rör om. Häll ned i slowcookern och blanda försiktigt.
  • Sätt på locket på slowcookern och tillaga på låg-läge i 5-7 timmar, eller på hög-läge i 3-4 timmar.
  • Ta ut kycklingen på en skärbräda eller i en stor skål och strimla med två gafflar. Flytta över på nytt till slowcookern för att blanda med såsen.
  • Färdigt! Servera med exempelvis hamburgerbröd, en god sallad, rostad ugnspotatis eller som den är. Njut av din pulled chicken i slowcooker!
Måltid Huvudrätt
Kök Svenskt
Nyckelord Pulled chicken i slowcooker, Pulled kyckling i slowcooker