Pulled chicken i slowcooker blir så otroligt god och så härligt mör att den strimlas med hjälp av två gafflar. Själva såsen gör vi enkelt med krossade tomater och lite goda kryddor. Sedan gör slowcookern resten av jobbet!
Förberedelser 10 minuterminuter
Tillagning 2 timmart50 minuterminuter
Totalt 3 timmart
Portioner 4personer
Ingredienser
700gbenfria kycklingfiléer utan skinn
1tsksalt
1tskrökt paprikapulver
1tsklökpulver
½tskmalen svartpeppar
1stgul lök, tunt skivad
2stvitlöksklyftor, pressade
400gkrossade tomater
0,75dlbalsamvinäger
1mskfarinsocker
Instruktioner
Smörj en slow cooker och lägg till kycklingbröst. Strö över salt, paprika, vitlökspulver och svartpeppar och gnid in i kycklingen. Toppa med den tunt skivade löken och pressade vitlöksklyftor.
I en skål, tillsätt tomatsås, balsamvinäger och farinsocker och rör om. Häll ned i slowcookern och blanda försiktigt.
Sätt på locket på slowcookern och tillaga på låg-läge i 5-7 timmar, eller på hög-läge i 3-4 timmar.
Ta ut kycklingen på en skärbräda eller i en stor skål och strimla med två gafflar. Flytta över på nytt till slowcookern för att blanda med såsen.
Färdigt! Servera med exempelvis hamburgerbröd, en god sallad, rostad ugnspotatis eller som den är. Njut av din pulled chicken i slowcooker!
Måltid Huvudrätt
Kök Svenskt
Nyckelord Pulled chicken i slowcooker, Pulled kyckling i slowcooker