I denna artikel vill jag dela med mig av mitt bästa recept på lime curd! Detta är ett recept på hur man gör läcker, len lime curd. Servera exempelvis med pannkakor, ät på skorpor eller smörgås med ost, eller använd i bakverk!
Förberedelser 10 minuterminuter
Tillagning 10 minuterminuter
Totalt 20 minuterminuter
Portioner 1liten burk
Ingredienser
6stlimefrukter (saft och skal)
4stmedelstora ägg
2dlströsocker
100gosaltat smör
valfritt: 2 droppar grön karamellfärg
Instruktioner
Rengör och riv skalet av 6 limefrukter fint och pressa ur saften.
Skär smöret i små tärningar.
Vispa äggen lätt och lägg dem i en kastrull med strösocker och limesaften och limeskalet. Blanda ihop.
Sätt kastrullen på spisen på låg värme. Vispa regelbundet tills massan har tjocknat.
När den tjocknat, ta bort lime curden från värmen. Tillsätt smöret och vispa tills smöret har smält.
Sila din lime curd med en finmaskig sil för att ta bort bitarna av limeskalet. Tillsätt eventuellt karamellfärgen och rör om.
För över till en ren burk med lock. Förvaras i kylskåp. Lime curd kan förvaras i kylen i upp till en vecka. Denna lime curd lämpar sig även för frysning. Häll helt enkelt ner i en fryssäker lufttät behållare och frys in.