Go Back
+ servings
Mandelpotatispuré

Receptet - Så gör du:

Mandelpotatispuré

5/5 baserat på 1 betyg

(Klicka på stjärnorna för att lämna ett betyg)

Pinterest Facebook Skriv ut receptet
Denna mandelpotatispuré är klassisk och otroligt god och lyxig. Mandelpotatisens delikata, gryniga konsistens och smak passar perfekt till en fyllig puré, som är god till exempelvis kött, fisk, fågel, eller löjrom!
Förberedelser 15 minuter
Tillagning 10 minuter
Totalt 25 minuter
Portioner 4 personer

Ingredienser
 

  • 800 g mandelpotatis
  • 50 g smör
  • 2,5 dl mjölk
  • 1 nypa salt
  • nymalen svartpeppar
  • valfritt: 2 msk hackad färsk persilja

Instruktioner

  • Skala mandelpotatisen. Koka den mjuk i lättsaltat vatten i cirka 15 minuter, tills den börjar falla isär.
  • Sila bort vattnet och ställ mandelpotatisen åt sidan, ånga av ordentligt. Under tiden, koka upp mjölken tillsammans med smöret i en kastrull. Rör om för att blanda.
  • Häll över mjölkblandningen till mandelpotatisen i en stor skål eller kastrull. Vispa med elvisp till en slät puré. Smaka av med salt och svart- eller vitpeppar. Garnera med lite färsk hackad persilja.
  • Färdigt! Servera din mandelpotatispuré varm och njut!
Måltid Huvudrätt
Kök Svenskt
Nyckelord Mandelpotatispuré