Denna mandelpotatispuré är klassisk och otroligt god och lyxig. Mandelpotatisens delikata, gryniga konsistens och smak passar perfekt till en fyllig puré, som är god till exempelvis kött, fisk, fågel, eller löjrom!
Förberedelser 15 minuterminuter
Tillagning 10 minuterminuter
Totalt 25 minuterminuter
Portioner 4personer
Ingredienser
800gmandelpotatis
50gsmör
2,5dlmjölk
1nypasalt
nymalen svartpeppar
valfritt: 2 msk hackad färsk persilja
Instruktioner
Skala mandelpotatisen. Koka den mjuk i lättsaltat vatten i cirka 15 minuter, tills den börjar falla isär.
Sila bort vattnet och ställ mandelpotatisen åt sidan, ånga av ordentligt. Under tiden, koka upp mjölken tillsammans med smöret i en kastrull. Rör om för att blanda.
Häll över mjölkblandningen till mandelpotatisen i en stor skål eller kastrull. Vispa med elvisp till en slät puré. Smaka av med salt och svart- eller vitpeppar. Garnera med lite färsk hackad persilja.
Färdigt! Servera din mandelpotatispuré varm och njut!