Go Back
+ servings
Helstekt fläskytterfilé i ugn

Receptet - Så gör du:

Helstekt fläskytterfilé i ugn

4.8/5 baserat på 4 betyg

(Klicka på stjärnorna för att lämna ett betyg)

Pinterest Facebook Skriv ut receptet
Helstekt fläskytterfilé i ugn är så enkelt och otroligt gott. Perfekt till vardags och till lugna helgdagar när man vill ha något lyxigt gott. Servera gärna med ugnsrostad potatis, sallad, och en god sås, exempelvis bearnaisesås!
Förberedelser 10 minuter
Tillagning 25 minuter
Totalt 35 minuter
Portioner 4 personer

Ingredienser
 

  • 650 g fläskytterfilé (ungefärlig storlek)
  • 1 msk olivolja
  • 1 msk smör
  • ½ tsk salt
  • nymalen svartpeppar
  • 2 st vitlöksklyftor, pressade
  • 1 tsk torkad timjan

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 180°C.
  • Skär bort senor och fett på fläskytterfilén. Krydda med salt och svartpeppar över hela ytan.
  • Hetta upp olivolja och smör i en stekpanna och bryn fläskytterfilén så den får lite fin yta på alla sidor. Tillsätt krossad vitlök mot sista minuterna så den får lite färg. Skeda oljan över köttet några gånger med en sked.
  • För över fläskytterfilén med allt innehåll i pannan till en ugnsform. Krydda med torkad timjan.
  • Tillaga i mitten av ugnen vid 180°C i cirka 20-25 minuter tills den är helstekt. Väljer man att sticka in en köttermometer i mitten av köttbiten så ska den visa 67°C för en helstekt fläskytterfilé.
  • Färdigt! Ta ut ur ugnen och låt köttet vila på skärbräda i 10 minuter innan köttet skivas upp. Servera gärna med ugnsrostad potatis och en god sås, exempel bearnaisesås eller rödvinssås, och njut!
Måltid Huvudrätt
Kök Svenskt
Nyckelord Helstekt fläskytterfilé i ugn