Portersås är en otroligt och god smakrik sås som passar bra till stekar, biffar, fågel, nöt och fläsk! Servera även med ugnsrostad potatis för en ljuvlig måltid!
Förberedelser 5 minuterminuter
Tillagning 5 minuterminuter
Totalt 10 minuterminuter
Portioner 4personer
Ingredienser
2dlporter eller annan mörk öl
½stschalottenlök, skalad och finhackad
1msksmör
1dlmjölk
2dlgrädde
1mskkalvfond
2tsksoja
1,5msksvartvinbärsgelé
0,5tsktimjan
0,5tsksalt
0,5tsksvartpeppar
1tskmaizena/majsstärkelse till att reda såsen
Instruktioner
Fräs löken genomskinlig i smöret i en kastrull.
Tillsätt porter, grädde, mjölk, kalvfond, soja, svartvinbärsgelé och kryddor. Vispa och låt koka ihop.
Låt puttra i några minuter tills konsistensen blivit lite fylligare.
Ta av värmen. Tillsätt maizena/majsstärkelse till såsen och rör om.
Färdigt! Håll portersåsen varm till servering. Servera sedan och njut. Smaklig måltid!