Go Back
+ servings
Portersås

Receptet - Så gör du:

Portersås

5/5 baserat på 2 betyg

(Klicka på stjärnorna för att lämna ett betyg)

Pinterest Facebook Skriv ut receptet
Portersås är en otroligt och god smakrik sås som passar bra till stekar, biffar, fågel, nöt och fläsk! Servera även med ugnsrostad potatis för en ljuvlig måltid!
Förberedelser 5 minuter
Tillagning 5 minuter
Totalt 10 minuter
Portioner 4 personer

Ingredienser
 

  • 2 dl porter eller annan mörk öl
  • ½ st schalottenlök, skalad och finhackad
  • 1 msk smör
  • 1 dl mjölk
  • 2 dl grädde
  • 1 msk kalvfond
  • 2 tsk soja
  • 1,5 msk svartvinbärsgelé
  • 0,5 tsk timjan
  • 0,5 tsk salt
  • 0,5 tsk svartpeppar
  • 1 tsk maizena/majsstärkelse till att reda såsen

Instruktioner

  • Fräs löken genomskinlig i smöret i en kastrull.
  • Tillsätt porter, grädde, mjölk, kalvfond, soja, svartvinbärsgelé och kryddor. Vispa och låt koka ihop.
  • Låt puttra i några minuter tills konsistensen blivit lite fylligare.
  • Ta av värmen. Tillsätt maizena/majsstärkelse till såsen och rör om.
  • Färdigt! Håll portersåsen varm till servering. Servera sedan och njut. Smaklig måltid!
Måltid Sås
Kök Svenskt
Nyckelord Portersås