Det enligt mig godaste och enklaste receptet på whiskysås, som passar otroligt bra till bland annat kyckling, fläsk, biffar eller rött kött! Servera gärna med ugnspotatis och en härlig grönsallad med tomater!
Förberedelser 5 minuterminuter
Tillagning 5 minuterminuter
Totalt 10 minuterminuter
Portioner 4personer
Ingredienser
3dlgrädde
0,5dlwhisky (jag föredrar en mild sort)
2msksoja
2mskkalvfond
1tskmaizena/majsstärkelse till att reda såsen
salt efter smak (tänk på att sojan är salt)
Instruktioner
Tillsätt grädde, whisky, soja och kalvfond till en kastrull. Rör om så det blandas, och sätt sedan på spisen och låt koka upp.
Låt såsens ingredienser koka ihop, och låt sedan såsen stå och puttra på spisen i cirka 5 minuter.
Ta av från värmen och vispa ned maizena/majsstärkelse för att reda såsen. Smaka av med salt (här kan det vara så att det inte behövs något salt då sojan och kalvfonden redan är salta).
Färdigt! Servera din whiskysås till bland annat kyckling, biffar, rött kött eller fläsk. Servera även gärna med goda tillbehör såsom ugnspotatis och en härlig grönsallad!