Go Back
+ servings
Whiskysås

Receptet - Så gör du:

Whiskysås

4.8/5 baserat på 6 betyg

(Klicka på stjärnorna för att lämna ett betyg)

Pinterest Facebook Skriv ut receptet
Det enligt mig godaste och enklaste receptet på whiskysås, som passar otroligt bra till bland annat kyckling, fläsk, biffar eller rött kött! Servera gärna med ugnspotatis och en härlig grönsallad med tomater!
Förberedelser 5 minuter
Tillagning 5 minuter
Totalt 10 minuter
Portioner 4 personer

Ingredienser
 

  • 3 dl grädde
  • 0,5 dl whisky (jag föredrar en mild sort)
  • 2 msk soja
  • 2 msk kalvfond
  • 1 tsk maizena/majsstärkelse till att reda såsen
  • salt efter smak (tänk på att sojan är salt)

Instruktioner

  • Tillsätt grädde, whisky, soja och kalvfond till en kastrull. Rör om så det blandas, och sätt sedan på spisen och låt koka upp.
  • Låt såsens ingredienser koka ihop, och låt sedan såsen stå och puttra på spisen i cirka 5 minuter.
  • Ta av från värmen och vispa ned maizena/majsstärkelse för att reda såsen. Smaka av med salt (här kan det vara så att det inte behövs något salt då sojan och kalvfonden redan är salta).
  • Färdigt! Servera din whiskysås till bland annat kyckling, biffar, rött kött eller fläsk. Servera även gärna med goda tillbehör såsom ugnspotatis och en härlig grönsallad!
Måltid Sås
Kök Svenskt
Nyckelord Whiskeysås, Whiskysås