Go Back
+ servings
Nattbakad högrev

Receptet - Så gör du:

Nattbakad högrev

5/5 baserat på 3 betyg

(Klicka på stjärnorna för att lämna ett betyg)

Pinterest Facebook Skriv ut receptet
Nattbakad högrev görs över natten eller i uppemot 10 timmar, och är ett otroligt gott och fint kött som serveras med valfria tillbehör. Exempelvis potatispuré eller ugnsrostade rotfrukter och buljongen som blir kvar efter nattbakningen!
Förberedelser 15 minuter
Tillagning 8 timmar
Totalt 8 timmar 15 minuter
Portioner 4 personer

Ingredienser
 

  • 1 kg putsad högrev (ungefärlig vikt)
  • salt och peppar
  • 3 dl rödvin
  • vatten
  • 2 st morötter, skalad och grovhackad
  • 1 st gul lök, skalad och grovhackad
  • 1 st palsternacka, skalad och grovhackad
  • 3 st lagerblad
  • 1 st timjankvist

Instruktioner

  • Gnid in salt och svartpeppar över hela den putsade högreven.
  • Skala och grovhacka grönsakerna och lägg i botten av en ugnstålig gryta tillsammans med lagerbladen och timjankvist.
  • Lägg ned högreven och häll sedan ned rödvinet, tillsätt vatten så högreven täcks med vätska upp till hälften.
  • Täck för med lock och sätt in i ugnen. Tillaga över natten eller i cirka 8-10 timmar på 95°C.
  • Ta upp köttet och låt svalna i rumstemperatur, sila upp buljongen i grytan och spara.
  • Inför servering, skär upp köttet i bitar och värm i buljongen.
  • Färdigt! Servera med dina favorittillbehör, exempelvis potatispuré eller ugnsrostade rotfrukter, använd gärna buljongen som en sås!
Måltid Huvudrätt
Kök Svenskt
Nyckelord Nattbakad högrev