Nattbakad högrev görs över natten eller i uppemot 10 timmar, och är ett otroligt gott och fint kött som serveras med valfria tillbehör. Exempelvis potatispuré eller ugnsrostade rotfrukter och buljongen som blir kvar efter nattbakningen!
Förberedelser 15 minuterminuter
Tillagning 8 timmart
Totalt 8 timmart15 minuterminuter
Portioner 4personer
Ingredienser
1kgputsad högrev (ungefärlig vikt)
salt och peppar
3dlrödvin
vatten
2stmorötter, skalad och grovhackad
1stgul lök, skalad och grovhackad
1stpalsternacka, skalad och grovhackad
3stlagerblad
1sttimjankvist
Instruktioner
Gnid in salt och svartpeppar över hela den putsade högreven.
Skala och grovhacka grönsakerna och lägg i botten av en ugnstålig gryta tillsammans med lagerbladen och timjankvist.
Lägg ned högreven och häll sedan ned rödvinet, tillsätt vatten så högreven täcks med vätska upp till hälften.
Täck för med lock och sätt in i ugnen. Tillaga över natten eller i cirka 8-10 timmar på 95°C.
Ta upp köttet och låt svalna i rumstemperatur, sila upp buljongen i grytan och spara.
Inför servering, skär upp köttet i bitar och värm i buljongen.
Färdigt! Servera med dina favorittillbehör, exempelvis potatispuré eller ugnsrostade rotfrukter, använd gärna buljongen som en sås!