Go Back
+ servings
Tjocka revben i ugn (låg temperatur)

Receptet - Så gör du:

Tjocka revben i ugn (låg temperatur)

4.9/5 baserat på 31 betyg

(Klicka på stjärnorna för att lämna ett betyg)

Pinterest Facebook Skriv ut receptet
Dessa långsamt tillagade, tjocka revben i ugn, lagas på låg temperatur och ger de mest saftiga revbenen någonsin! Det mesta av arbetet i det här receptet handlar om kryddningen, sedan gör allt sig självt i ugnen!
Förberedelser 15 minuter
Tillagning 3 timmar
Totalt 3 timmar 15 minuter
Portioner 4 personer

Ingredienser
 

  • 1 kg tjocka revbensspjäll
  • 2 tsk farinsocker
  • ½ tsk vitlökspulver
  • ½ tsk lökpulver
  • 1 tsk torkad timjan
  • ½ tsk senapspulver
  • ½ tsk paprikapulver
  • salt efter smak
  • peppar efter smak
  • 2,5 dl valfri barbecue-sås

Instruktioner

  • Skölj revbensspjällen och klappa torrt med hushållspapper.
  • Valfritt: Ta bort den vita benväven på spjällen.
  • Dela upp spjället i 2-3 st bitar.
  • Blanda ihop alla kryddor och massera in ovanpå spjällen, under och på sidorna.
  • Lägg i en påse eller behållare och marinera 6-8 timmar, eller över natten.
  • När det är dags för tillagning, värm ugnen till 120°C.
  • Slå in revbensbitarna i aluminimumfolie och sätt in i mitten av ugnen.
  • Tillaga i mitten av ugnen vid 120°C i 2,5-3 timmar.
  • Ta ut ur ugnen och ta ut revbenen ur folien. Lägg revbenen öppet på aluminiumfoliet och pensla med barbecue-såsen.
  • Höj temperaturen i ugnen till 225°C, slå gärna på broiler-läge om sådant finns. Ställ in i övre delen av ugnen. Låt revbenen få lite yta på båda sidorna för lite krispighet, håll koll under denna tid, cirka 10-20 minuter.
  • Färdigt! Njut av dina tjocka revben tillagade i ugn på låg temperatur med dina favorittillbehör!
Måltid Huvudrätt
Kök Amerikanskt, Svenskt
Nyckelord Tjocka revben i ugn (låg temperatur), Tjocka revben i ugn på låg temperatur