Dessa långsamt tillagade, tjocka revben i ugn, lagas på låg temperatur och ger de mest saftiga revbenen någonsin! Det mesta av arbetet i det här receptet handlar om kryddningen, sedan gör allt sig självt i ugnen!
Förberedelser 15 minuterminuter
Tillagning 3 timmart
Totalt 3 timmart15 minuterminuter
Portioner 4personer
Ingredienser
1kgtjocka revbensspjäll
2tskfarinsocker
½tskvitlökspulver
½tsklökpulver
1tsktorkad timjan
½tsksenapspulver
½tskpaprikapulver
salt efter smak
peppar efter smak
2,5dlvalfri barbecue-sås
Instruktioner
Skölj revbensspjällen och klappa torrt med hushållspapper.
Valfritt: Ta bort den vita benväven på spjällen.
Dela upp spjället i 2-3 st bitar.
Blanda ihop alla kryddor och massera in ovanpå spjällen, under och på sidorna.
Lägg i en påse eller behållare och marinera 6-8 timmar, eller över natten.
När det är dags för tillagning, värm ugnen till 120°C.
Slå in revbensbitarna i aluminimumfolie och sätt in i mitten av ugnen.
Tillaga i mitten av ugnen vid 120°C i 2,5-3 timmar.
Ta ut ur ugnen och ta ut revbenen ur folien. Lägg revbenen öppet på aluminiumfoliet och pensla med barbecue-såsen.
Höj temperaturen i ugnen till 225°C, slå gärna på broiler-läge om sådant finns. Ställ in i övre delen av ugnen. Låt revbenen få lite yta på båda sidorna för lite krispighet, håll koll under denna tid, cirka 10-20 minuter.
Färdigt! Njut av dina tjocka revben tillagade i ugn på låg temperatur med dina favorittillbehör!
Måltid Huvudrätt
Kök Amerikanskt, Svenskt
Nyckelord Tjocka revben i ugn (låg temperatur), Tjocka revben i ugn på låg temperatur