Go Back
+ servings
Picklad gul lök

Receptet - Så gör du:

Picklad gul lök

4.8/5 baserat på 6 betyg

(Klicka på stjärnorna för att lämna ett betyg)

Pinterest Facebook Skriv ut receptet
Picklad gul lök är ett otroligt gott tillbehör till hamburgare, korv, biffar, kött och husman! Det går så snabbt att göra och har bra hållbarhet i kylen!
Förberedelser 10 minuter
Tillagning 20 minuter
Totalt 30 minuter
Portioner 1 burk

Ingredienser
 

  • 3 st stora gula lökar
  • 0,5 tsk salt
  • 1 dl ättika
  • 2 dl strösocker
  • 3 dl vatten

Instruktioner

  • Skala löken, och den skär sedan i klyftor som är cirka en 1/2 centimeter tjocka.
  • Tillsätt salt, ättika, strösocker, och vatten till en stor kastrull och koka upp.
  • När det kokar, tillsätt löken till kastrullen och koka på medelvärme i cirka 20 minuter. Rör om då och då. Löken ska bli genomskinlig.
  • Häll över lag och lök till en eller flera rena burkar med lock. Vätskan ska täcka alla lökbitar. Häll bara upp till översta 2,5 cm i burken, som vi låter vara luft.
  • Färdigt! Låt svalna och förvara kallt i kylen. Går bra att servera direkt men godast om den får stå och ta smak i kylen i ett dygn innan servering!
Måltid Smårätter, Tilltugg
Kök Svenskt
Nyckelord Picklad gul lök