Snabbsaltad slanggurka efter det klassiska receptet. Det går snabbt och blir redo att ätas efter bara två dygn! Perfekt till en bit knäckebröd eller som tillbehör till husman, korv eller burgare!
Förberedelser 10 minuterminuter
Tillagning 10 minuterminuter
Totalt 20 minuterminuter
Portioner 1gurka
Ingredienser
1ststor slanggurka
5dlvatten
1,5mskfint salt
några dillkronor eller ett halvt knippe dill
Instruktioner
Tvätta av gurkan och dela den i några rejäla bitar, 2-3 st beroende på hur stor den är.
Tillsätt 1 dl vatten till en kastrull och tillsätt saltet. Koka upp och rör om så saltet löses upp. Ta av värmen, tillsätt resten av vattnet och låt svalna.
Picka några små hål över gurkbitarna med en sticka eller grov nål, eller med en gaffel. Detta så den tar åt sig safterna och smaken!
Placera gurkbitarna i en burk, toppa med dillen. Häll sedan över det salta vattnet (det ska täcka gurkorna helt i burken).
Försegla burken lufttät med ett lock och ställ in i kylen, och låt stå i två dygn.
Färdigt! Nu är den snabbsaltade slanggurkan färdig att ätas. Njut av din snabbsaltade slanggurka med exempelvis en knäckebrödsmacka, går bra att skiva upp den efter att den tagits ur burken!