Go Back
+ servings
Camembert i ugn

Receptet - Så gör du:

Camembert i ugn

Inga betyg ännu.

(Klicka på stjärnorna för att lämna ett betyg)

Pinterest Facebook Skriv ut receptet
Här är ett lyxigt recept som kan användas både som aperitif eller som en snabb lunch med en god grönsallad! Denna härliga komfortmat blir riktigt fin och god, men samtidigt är den så enkel att göra att det nästan blir omöjligt misslyckas!
Förberedelser 5 minuter
Tillagning 20 minuter
Totalt 25 minuter
Portioner 4 personer

Ingredienser
 

  • 1 st camembert i fin storlek
  • torkad timjan eller herbes de provence till topping
  • bakplåtspapper
  • valfritt: 1 baguett
  • valfria övriga tillbehör: charkuterier: skivad skinka, skivad korv

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 200°C.
  • Ta ut camembert-osten från dess papper.
  • Klipp en bit bakplåtspapper i samma storlek som ostpappret.
  • Lägg bakplåtspappret i botten av camembert-lådan och lägg tillbaka camemberten. Sätt inte tillbaka locket på camembertlådan.
  • Gör några skåror med en vass kniv över toppen av osten och strö över torkad timjan eller herbes de provence.
  • Lägg camemberten i lådan ovanpå på en ugnsplåt, kör in i ugnen och grädda i 20 minuter i mitten av den förvärmda ugnen på 200°C.
  • Skär under tiden baguetten i skivor och rosta den i brödrosten eller på ugnsplåten där camemberten står i 5 minuter. Förbered övriga tillbehör, exempelvis charkuterier!
  • Färdigt! Servera omedelbart och njut med baguetteskivor och övriga tillbehör! Fint att lägga i en cirkel runtom osten som servering!
Måltid Smårätter, Tilltugg
Kök Franskt, Svenskt
Nyckelord Camembert i ugn, Ugnsbakad camembert