Här är ett lyxigt recept som kan användas både som aperitif eller som en snabb lunch med en god grönsallad! Denna härliga komfortmat blir riktigt fin och god, men samtidigt är den så enkel att göra att det nästan blir omöjligt misslyckas!
Förberedelser 5 minuterminuter
Tillagning 20 minuterminuter
Totalt 25 minuterminuter
Portioner 4personer
Ingredienser
1stcamembert i fin storlek
torkad timjan eller herbes de provence till topping
bakplåtspapper
valfritt: 1 baguett
valfria övriga tillbehör: charkuterier: skivad skinka, skivad korv
Instruktioner
Sätt ugnen på 200°C.
Ta ut camembert-osten från dess papper.
Klipp en bit bakplåtspapper i samma storlek som ostpappret.
Lägg bakplåtspappret i botten av camembert-lådan och lägg tillbaka camemberten. Sätt inte tillbaka locket på camembertlådan.
Gör några skåror med en vass kniv över toppen av osten och strö över torkad timjan eller herbes de provence.
Lägg camemberten i lådan ovanpå på en ugnsplåt, kör in i ugnen och grädda i 20 minuter i mitten av den förvärmda ugnen på 200°C.
Skär under tiden baguetten i skivor och rosta den i brödrosten eller på ugnsplåten där camemberten står i 5 minuter. Förbered övriga tillbehör, exempelvis charkuterier!
Färdigt! Servera omedelbart och njut med baguetteskivor och övriga tillbehör! Fint att lägga i en cirkel runtom osten som servering!