Go Back
+ servings
Basilikaolja

Receptet - Så gör du:

Basilikaolja

4.5/5 baserat på 2 betyg

(Klicka på stjärnorna för att lämna ett betyg)

Pinterest Facebook Skriv ut receptet
Denna otroligt goda basilikaolja tar bara 10 minuter att göra och är underbar tillsammans med sallader, rostat bröd eller grönsaker, eller tillsatt i en pasta! Riktigt snabb och enkel att göra, med enbart enkla ingredienser!
Förberedelser 5 minuter
Tillagning 5 minuter
Totalt 10 minuter
Portioner 1 burk

Ingredienser
 

  • 2,5 dl färska basilikablad, tätt packade (eller 2 msk torkad basilika)
  • 2,5 dl olivolja
  • 3 msk färskpressad citronsaft
  • 1 tsk malen svartpeppar
  • 1 tsk salt

Instruktioner

  • Förbered ett isbad genom att hälla upp en skål med vatten och isbitar.
  • Koka upp vatten i en kastrull. Tillsätt basilikabladen och i det kokande vattnet i 30 sekunder och ta sedan ut dem. Flytta snabbt över basilikabladen till isbadet.
  • När bladen kallnat, torka basilikabladen ordentligt med hushållspapper.
  • Lägg basilikan i en mixer eller mortel tillsammans med olivolja, salt, citronsaft och malen svartpeppar. Mixa tills det är slätt.
  • Färdigt! Nu är basilikaoljan klar att serveras som den är, eller så kan man hälla den genom en sil med ostduk för att få en klar grön olja utan några bitar.
  • Njut av din basilikaolja!
Måltid Sås
Kök Italienskt, Svenskt
Nyckelord Basilikaolja