Go Back
+ servings
Tonfiskbiffar

Receptet - Så gör du:

Tonfiskbiffar

5/5 baserat på 1 betyg

(Klicka på stjärnorna för att lämna ett betyg)

Pinterest Facebook Skriv ut receptet
I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på tonfiskbiffar! Dessa härligt goda tonfiskbiffar med fetaost går riktigt snabbt att göra, och de blir perfekta till en enkel lunch eller middag tillsammans med en sallad, yoghurtsås, och antingen bulgur eller ris!
Förberedelser 5 minuter
Tillagning 15 minuter
Totalt 20 minuter
Portioner 4 personer

Ingredienser
 

  • 2 burkar tonfisk (ca 300 g totalt)
  • 100 g fetaost
  • 2 st ägg
  • 2 msk citronsaft
  • svartpeppar

Instruktioner

  • I en skål, blanda den avrunna tonfisken tillsammans med smulad fetaost, ägg och citronsaft samt peppar. Rör om.
  • Värm rapsolja i en stekpanna. Forma till biffar i önskad storlek och tryck till i pannan.
  • Stek tonfiskbiffarna i pannan tills de håller ihop. Vänd först efter några minuter.
  • Flytta över färdiga biffar till ett fat. Färdigt! Njut av dina tonfiskbiffar, exempelvis med en kålsallad och keso för en enkel lunch, eller middag!
Måltid Huvudrätt
Kök Svenskt
Nyckelord Tonfiskbiffar