Go Back
+ servings
Barnvänlig chokladtårta

Receptet - Så gör du:

Barnvänlig chokladtårta

5/5 baserat på 3 betyg

(Klicka på stjärnorna för att lämna ett betyg)

Pinterest Facebook Skriv ut receptet
Denna chokladkaka är extra lämplig för barn. Den är enkel att göra och den har mindre socker än traditionella kakor. Tårtan är äggfri, och kan dessutom enkelt göras glutenfri och mjölkfri!
Förberedelser 10 minuter
Tillagning 15 minuter
Totalt 25 minuter
Portioner 8 bitar

Ingredienser
 

Tårtbottnar (ingredienser till 2 st)

  • 3,5 dl vetemjöl (or eller fullkornsmjöl)
  • 1,5 dl strösocker
  • 1 tsk bakpulver
  • ¼ tsk salt
  • 0,75 dl kakao
  • 2,5 dl vatten
  • 0,75 dl rapsolja
  • 1 msk äppelcidervinäger
  • 1 tsk vaniljextrakt

Chokladfrosting

  • 2,5 dl grekisk yoghurt
  • 0,5 dl kakaopulver
  • 0,5 dl florsocker

Instruktioner

  • Värm ugnen till 180°C och smörj två runda springformar med 15 cm i diameter. Smörj väl på botten och sidorna. Har man bara en så kan man använda den två gånger istället!
  • Tillsätt tårtbottnarnas ingredienser till en medelstor skål och vispa försiktigt för att kombinera. Fördela smeten mellan de förberedda kastrullerna, använd cirka 2,5 dl i varje panna.
  • Grädda i mitten av ugnen 18-20 minuter eller tills mitten är fast. Försök att inte överbaka!
  • Ta ut ur ugnen och låt svalna på galler i 5 minuter, ta sedan försiktigt ut kakorna från springformarna. Låt svalna helt.

Chokladfrosting

  • Tillsätt chokladfrostingens ingredienser till en medelstor skål. Rör ihop med en spatel tills det är jämnt blandat (och färgen är enhetlig).
  • För att frosta, lägg den ena tårtbotten på ett fat. Tillsätt ⅓ av frostingen på toppen av kakan. Spackla sedan in tårtan över toppen och sidorna. Tillsätt strössel om så önskas.
  • Färdigt! Förvara kallt till servering!
Måltid Efterrätt
Kök Svenskt
Nyckelord Barnvänlig chokladtårta, Chokladtårta för barn