Go Back
+ servings
Skivad fläskkarré i ugn

Receptet - Så gör du:

Skivad fläskkarré i ugn

4.8/5 baserat på 20 betyg

(Klicka på stjärnorna för att lämna ett betyg)

Pinterest Facebook Skriv ut receptet
Skivad fläskkarré går snabbt och enkelt att göra i ugnen, och det blir riktigt gott varje gång! Servera gärna med potatissallad, potatismos, eller ris, samt en härlig grönsallad som också alltid är gott till!
Förberedelser 10 minuter
Tillagning 40 minuter
Totalt 50 minuter
Portioner 4 personer

Utrustning

Ingredienser
 

  • 900 g fläskkarré, i cirka 6 skivor
  • 3 msk rapsolja eller olivolja
  • 3 st vitlöksklyftor
  • 1 st gul paprika (valfritt men gott)
  • 1 st grön paprika (valfritt men gott)
  • 2 tsk salt
  • 2 tsk mald svartpeppar
  • 1 tsk torkad timjan

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 175°C.
  • Krydda fläskkaréskivorna med salt och nymalen peppar på båda sidorna. Täck lätt med olja på båda sidorna och lägg i en ugnsform i ett enda lager. Lägg vitlöksklyftor delade på mitten runtomkring fläskkarréskivorna.
  • Lägg grovhackad paprika ovanpå köttskivorna. Ringla över ytterligare lite olja samt strö torkad timjan över.
  • Sätt in ugnsformen i mitten av ugnen och låt tillagas i cirka 40-45 minuter på 175°C.
  • Färdigt! Servera den skivade fläskkarrén varm, och gärna med potatismos, kokt potatis, kål eller en härlig grönsallad!
Måltid Huvudrätt
Kök Svenskt
Nyckelord Fläskkarré recept skivor, Fläskkarréskivor i ugn, Skivad fläskkarré i ugn