Go Back
+ servings
Vegansk currysås

Receptet - Så gör du:

Vegansk currysås

5/5 baserat på 3 betyg

(Klicka på stjärnorna för att lämna ett betyg)

Pinterest Facebook Skriv ut receptet
Detta är en mångsidig och god sås som blir färdig på bara några minuter. Otroligt god att servera över exempelvis ris eller kokt potatis, eller i en skål vid sidan av en rätt!
Förberedelser 5 minuter
Tillagning 5 minuter
Totalt 10 minuter
Portioner 4 portioner

Ingredienser
 

  • 80 g veganskt margarin
  • 1 st vitlöksklyfta, riven
  • 1,5 msk curry
  • 4 dl vegansk grädde
  • 1 st grönsaksbuljongtärning
  • 0,5 msk torkad oregano
  • salt efter smak
  • peppar efter smak

Instruktioner

  • Riv vitlöksklyftan med ett rivjärn, eller hacka den väldigt fint.
  • Smält det veganska margarinet i en kastrull på spisen under vispning. Tillsätt sedan den veganska grädden, den rivna vitlöken, och smula ner buljongtärningen.
  • Krydda med curry, oregano, samt salt och peppar efter smak. Låt sjuda i cirka 2-3 minuter innan såsen är färdig. Rör om och låt såsen koka upp.
  • Färdigt! Ta av värmen och håll varm till servering. Servera som del av rätten eller vid sidan av som en dippsås.
Måltid Sås
Kök Svenskt, Veganskt
Nyckelord Vegansk currysås