Detta är en mångsidig och god sås som blir färdig på bara några minuter. Otroligt god att servera över exempelvis ris eller kokt potatis, eller i en skål vid sidan av en rätt!
Förberedelser 5 minuterminuter
Tillagning 5 minuterminuter
Totalt 10 minuterminuter
Portioner 4portioner
Ingredienser
80gveganskt margarin
1stvitlöksklyfta, riven
1,5mskcurry
4dlvegansk grädde
1stgrönsaksbuljongtärning
0,5msktorkad oregano
salt efter smak
peppar efter smak
Instruktioner
Riv vitlöksklyftan med ett rivjärn, eller hacka den väldigt fint.
Smält det veganska margarinet i en kastrull på spisen under vispning. Tillsätt sedan den veganska grädden, den rivna vitlöken, och smula ner buljongtärningen.
Krydda med curry, oregano, samt salt och peppar efter smak. Låt sjuda i cirka 2-3 minuter innan såsen är färdig. Rör om och låt såsen koka upp.
Färdigt! Ta av värmen och håll varm till servering. Servera som del av rätten eller vid sidan av som en dippsås.