Go Back
+ servings
Mandelpotatismos

Receptet - Så gör du:

Mandelpotatismos

Inga betyg ännu.

(Klicka på stjärnorna för att lämna ett betyg)

Pinterest Facebook Skriv ut receptet
Detta mos är ett lyxigt och extra trevligt potatismos som är enkelt att göra, men som smakar både ljuvligt och elegant!
Förberedelser 15 minuter
Tillagning 10 minuter
Totalt 25 minuter
Portioner 4 personer

Ingredienser
 

  • 800 g mandelpotatis
  • 1 dl grädde
  • 1 dl mjölk
  • 3 msk smör
  • salt efter smak
  • svartpeppar efter smak
  • valfritt: 1 dl riven västerbottenost

Instruktioner

  • Skala och koka mandelpotatisen i saltat vatten i en kastrull i cirka 15 minuter, känn efter om den är klar.
  • Efter 5 minuters kokning, börja med detta steg. I en separat liten kastrull, blanda grädden med mjölken och hetta upp så att det nästan kokar, men inte kokar. Tillsätt smöret och låt smälta, ta sedan av värmen men håll värmt.
  • Häll av vattnet från potatisen och mosa i en bunke eller kastrull med en stöt.
  • Tillsätt gräddmjölken, lite i taget, och rör om till ett jämnt mos. Här kan man också smaksätta med 1 dl finriven västerbottenost.
  • Färdigt! Servera mandelpotatismoset genast, varmt. Njut!
Måltid Huvudrätt, Tilltugg
Kök Svenskt
Nyckelord Mandelpotatismos