Detta mos är ett lyxigt och extra trevligt potatismos som är enkelt att göra, men som smakar både ljuvligt och elegant!
Förberedelser 15 minuterminuter
Tillagning 10 minuterminuter
Totalt 25 minuterminuter
Portioner 4personer
Ingredienser
800gmandelpotatis
1dlgrädde
1dlmjölk
3msksmör
salt efter smak
svartpeppar efter smak
valfritt: 1 dl riven västerbottenost
Instruktioner
Skala och koka mandelpotatisen i saltat vatten i en kastrull i cirka 15 minuter, känn efter om den är klar.
Efter 5 minuters kokning, börja med detta steg. I en separat liten kastrull, blanda grädden med mjölken och hetta upp så att det nästan kokar, men inte kokar. Tillsätt smöret och låt smälta, ta sedan av värmen men håll värmt.
Häll av vattnet från potatisen och mosa i en bunke eller kastrull med en stöt.
Tillsätt gräddmjölken, lite i taget, och rör om till ett jämnt mos. Här kan man också smaksätta med 1 dl finriven västerbottenost.