Detta är mitt favoritrecept på cloud bread, eller molnbröd som det också kan kallas på svenska! Molnbröd är mjuka, fluffiga bröd med bara fyra ingredienser som har ett lågt antal kalorier. Brödet är spännande att göra och går snabbt att få till, och är perfekt till mackor och som hamburgerbröd!
Förberedelser 10 minuterminuter
Tillagning 20 minuterminuter
Totalt 30 minuterminuter
Portioner 6bröd
Ingredienser
3stägg
100gmjukad färskost
1nypasalt
1tskvitvinäger
Instruktioner
Sätt ugnen på 150°C. Klä en ugnsplåt med bakplåtspapper.
Separera äggulor och äggvitor i två separata skålar.
Tillsätt färskosten och saltet till äggulorna. Mixa väl med en elektrisk mixer.
Tillsätt vitvinäger till äggvitorna om så önskas. Vispa med en ren elektrisk mixer tills det blir väldigt hårt.
Använd en spatel och vänd gradvis ner ägguleblandningen ner i äggviteblandningen. Försök att inte bryta ner äggvitan, man vill att den ska hålla sig fluffig.
Häll 6 st klickar av smeten på den förberedda plåten. Platta till varje klick något.
Grädda i mitten av ugnen i cirka 25-30 minuter. Övergrädda inte, annars kan de bli smuliga.
Stäng av ugnen, och låt svalna i ugnen i 3-5 minuter och överför sedan till ett galler.
Färdigt! Njut av dina cloud bread. För att hålla dem mjuka, förvara dem i en stor påse. Förvaring i kyl eller frys håller dem fräscha längre.