Go Back
+ servings
Torkad frukt

Receptet - Så gör du:

Torkad frukt i ugn

5/5 baserat på 1 betyg

(Klicka på stjärnorna för att lämna ett betyg)

Pinterest Facebook Skriv ut receptet
Att göra sin egna mix av torkad frukt är faktiskt ljuvligt enkelt. Förberedelserna när man gör det med hjälp av ugnen är minimal, och sedan torkar frukten helt av sig självt, vilket är riktigt praktiskt!
Förberedelser 15 minuter
Tillagning 3 timmar
Totalt 3 timmar 15 minuter
Portioner 6 portioner

Ingredienser
 

  • ½ st ananas
  • 1 st apelsin
  • 1 st äpple
  • 1 st päron
  • 1 st kiwi
  • 1 st banan
  • 1 st blodapelsin

Instruktioner

  • Tvätta och skär (skala även lämpliga frukter) frukten i tunna skivor och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Frukten ska ligga i ett enda lager på plåten så den torkar jämnt.
  • Grädda i mitten av ugnen på 93ºC i 3-5 timmar, eller tills frukten når önskad konsistens. Ju saftigare och tjockare frukten är, desto längre tid tar det.
  • Färdigt! Ta ut ur ugnen och låt svalna. Njut av din torkade frukt i ugn!
Måltid Efterrätt, Smårätter, Tilltugg
Kök Svenskt
Nyckelord Torkad frukt, Torkad frukt i ugn