Go Back
+ servings
Torkad apelsin

Receptet - Så gör du:

Torkad apelsin i ugn

Inga betyg ännu.

(Klicka på stjärnorna för att lämna ett betyg)

Pinterest Facebook Skriv ut receptet
Torkade apelsiner kan användas för att ge smak åt soppor, drycker, eller ätas som de är som ett härligt mellanmål eller snacks. De är också riktigt vackra som dekoration!
Förberedelser 5 minuter
Tillagning 3 timmar
Totalt 3 timmar 5 minuter
Portioner 35 skivor

Ingredienser
 

  • 3 st apelsiner (gärna kärnfria)

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 93°C.
  • Skiva apelsinerna i tunna skivor (cirka 0,5 cm) i tjocklek. Avlägsna eventuella kärnor.
  • Lägg skivorna i ett enda lager på en plåt klädd med bakplåtspapper. Frivilligt: Vill du göra apelsinskivorna ännu sötare kan du strö lite farinsocker, och dina andra favoritkryddor, exempelvis är kardemumma jättegott.
  • Grädda i apelsinskivorna i mitten av ugnen vid 93°C i 3-4 timmar, beroende på tjockleken.
  • Färdigt! Ta ut ur ugnen och låt svalna. Förvara i en lufttät burk eller behållare.
Måltid Smårätter, Tilltugg
Kök Svenskt
Nyckelord Torkad apelsin, Torkad apelsin i ugn