Torkade apelsiner kan användas för att ge smak åt soppor, drycker, eller ätas som de är som ett härligt mellanmål eller snacks. De är också riktigt vackra som dekoration!
Förberedelser 5 minuterminuter
Tillagning 3 timmart
Totalt 3 timmart5 minuterminuter
Portioner 35skivor
Ingredienser
3stapelsiner (gärna kärnfria)
Instruktioner
Sätt ugnen på 93°C.
Skiva apelsinerna i tunna skivor (cirka 0,5 cm) i tjocklek. Avlägsna eventuella kärnor.
Lägg skivorna i ett enda lager på en plåt klädd med bakplåtspapper. Frivilligt: Vill du göra apelsinskivorna ännu sötare kan du strö lite farinsocker, och dina andra favoritkryddor, exempelvis är kardemumma jättegott.
Grädda i apelsinskivorna i mitten av ugnen vid 93°C i 3-4 timmar, beroende på tjockleken.
Färdigt! Ta ut ur ugnen och låt svalna. Förvara i en lufttät burk eller behållare.