Här är ett superenkelt sätt att göra sin egna torkade mango, enbart med hjälp av ugnen! Mangon blir söt, syrlig, och härligt seg, och blir ett perfekt mellanmål eller snacks!
Förberedelser 10 minuterminuter
Tillagning 10 timmart
Totalt 10 timmart10 minuterminuter
Portioner 4mellanmål
Ingredienser
2stmangos
Instruktioner
Skala mangon och skiva den tunt. Tjockare skivor går också bra, bara man är medveten om att de kommer att ta längre tid att torka ut skivorna.
Lägg ut mangon på en bakplåt kläd med bakplåtspapper, bitarna kan ligga tätt intill varandra, bara de rör vid varandra.
Ställ in ugnen på en så låg temperatur som möjligt, gärna runt 94°C, och låt mangon torka i 10 timmar. Vänd på plåten efter halva tiden och flytta eventuellt på mangoskivorna så de torkas jämnt i ugnen. Mangon ska vara väldigt torr och krispig. Krävs mer tid, låt torkas längre än 10 timmar, men titta då till var 30:e minut tills du är nöjd med hur torkad mangon är. Obs: Tjockare skivor kan ta lite längre tid!
Färdigt! Njut av din torkade mango! Förvara i en lufttät behållare i kylen, eller njut direkt!