Go Back
+ servings
Stekt vitkål

Receptet - Så gör du:

Stekt vitkål

4.9/5 baserat på 8 betyg

(Klicka på stjärnorna för att lämna ett betyg)

Pinterest Facebook Skriv ut receptet
Detta recept tar stekt vitkål till nästa nivå! Detta är ett gott tillbehör till i princip vilken måltid som helst, exempelvis till potatis, korv, kyckling, fisk, nötkött, eller fläsk!
Förberedelser 5 minuter
Tillagning 5 minuter
Totalt 10 minuter
Portioner 4 personer

Ingredienser
 

  • 500 g fint strimlad vitkål
  • 50 g smör till stekning
  • salt
  • peppar
  • valfritt: en kläm citronsaft

Instruktioner

  • Smält smöret i pannan och tillsätt vitkålen. Fräs på låg värme till en början. Krydda med salt och peppar.
  • Rör då om då för att förhindra att vitkålen bränner fast. När kålen blivit mjuk är den färdig, cirka 5-10 minuter.
  • Ta av värmen och kläm lite citronsaft över. Smaka av med lite extra salt och peppar.
  • Färdigt! Njut av din stekta vitkål!
Måltid Huvudrätt, Tilltugg
Kök Svenskt
Nyckelord Stekt vitkål