Jag är riktigt förtjust i denna goda och enkla klassiker. En riktigt välsmakande och snabb rätt som smakar riktigt härligt som tillbehör till exempelvis fisk eller kött!
Förberedelser 10 minuterminuter
Tillagning 45 minuterminuter
Totalt 55 minuterminuter
Portioner 4personer
Ingredienser
900grotsaker (valfri blandning av potatis, morot, palsternacka, och rotselleri)
1decimeterpurjolök
2stvitlöksklyftor
5dlgrädde
2dlriven ost
1nypasalt
nymalen svartpeppar
Instruktioner
Sätt ugnen på 180°C.
Skala och antingen strimla eller skiva rotsakerna. Placera i en ugnsform tillsammans med hackad purjolök och vitlök. Krydda med salt och peppar och blanda.
Häll över grädden och toppa till sist med den rivna osten.
Tillaga i mitten av ugnen på 180°C i cirka 40-50 minuter, eller till att rotsakerna är mjuka och gratängen fått fin färg.
Färdigt! Njut av din rotsaksgratäng, gärna med en bit kött, fisk eller fågel, och gärna en sallad!