Go Back
+ servings
Rotsaksgratäng

Receptet - Så gör du:

Rotsaksgratäng

5/5 baserat på 1 betyg

(Klicka på stjärnorna för att lämna ett betyg)

Pinterest Facebook Skriv ut receptet
Jag är riktigt förtjust i denna goda och enkla klassiker. En riktigt välsmakande och snabb rätt som smakar riktigt härligt som tillbehör till exempelvis fisk eller kött!
Förberedelser 10 minuter
Tillagning 45 minuter
Totalt 55 minuter
Portioner 4 personer

Ingredienser
 

  • 900 g rotsaker (valfri blandning av potatis, morot, palsternacka, och rotselleri)
  • 1 decimeter purjolök
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 5 dl grädde
  • 2 dl riven ost
  • 1 nypa salt
  • nymalen svartpeppar

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 180°C.
  • Skala och antingen strimla eller skiva rotsakerna. Placera i en ugnsform tillsammans med hackad purjolök och vitlök. Krydda med salt och peppar och blanda.
  • Häll över grädden och toppa till sist med den rivna osten.
  • Tillaga i mitten av ugnen på 180°C i cirka 40-50 minuter, eller till att rotsakerna är mjuka och gratängen fått fin färg.
  • Färdigt! Njut av din rotsaksgratäng, gärna med en bit kött, fisk eller fågel, och gärna en sallad!
Måltid Huvudrätt
Kök Svenskt
Nyckelord Rotsaksgratäng