Go Back
+ servings
Palsternackspuré

Receptet - Så gör du:

Palsternackspuré

Inga betyg ännu.

(Klicka på stjärnorna för att lämna ett betyg)

Pinterest Facebook Skriv ut receptet
Jag älskar smaken hos denna otroliga palsternackspuré, som blir härligt slät och fantastisk god! Detta är ett riktigt smakrikt och nötigt alternativ till vanlig potatispuré. Gott till i princip alla typer av kött och fisk!
Förberedelser 10 minuter
Tillagning 30 minuter
Totalt 40 minuter
Portioner 4 personer

Ingredienser
 

  • 1 kg palsternacka
  • 5 dl mjölk
  • 5 dl vispgrädde
  • salt efter smak
  • nymalen svartpeppar efter smak

Instruktioner

  • Skala palsternackan och skiva den sedan i skivor som är cirka 1 centimeter tjocka vardera.
  • Tillsätt den skivade palsternackan till en stor kastrull och tillsätt mjölk och vispgrädde. Rör om lite lätt.
  • Sätt kastrullen på värme och låt koka upp. Låt sedan det hela sjuda (koka på låg värme) i cirka 30 till 40 minuter. Håll speciellt uppsikt efter 30 minuter. När palsternackan känns mjuk efter att man tar den med en gaffel så är det färdigt!
  • Häll av vätskan men spara den, exempelvis genom att placera en skål under ett durkslag. Vi kommer tillsätta i alla fall delar av den tillbaka till purén snart!
  • För över palsternackan tillbaka till kastrullen, eller till en stor skål som passar för mixning.
  • Mixa palsternackan med en stavmixer, eller en elvisp. Rör om lite för att känna av konsistensen, och tillsätt av den gräddiga vätskan vi sparade tills palsternackspurén känns slät och fin.
  • Krydda med salt och peppar efter smak.
  • Servera och njut av din palsternackspuré!
Måltid Huvudrätt, Tilltugg
Kök Svenskt
Nyckelord Palsternackspuré