Go Back
+ servings
Pajdeg med mandelmjöl

Receptet - Så gör du:

Pajdeg med mandelmjöl

5/5 baserat på 5 betyg

(Klicka på stjärnorna för att lämna ett betyg)

Pinterest Facebook Skriv ut receptet
Jag tycker detta är ett alldeles perfekt recept på pajdeg om man vill använda sig utav mandelmjöl. Pajdegen blir naturligt glutenfri och är enkel att arbeta med och trycka ut i pajformen!
Förberedelser 5 minuter
Tillagning 10 minuter
Totalt 15 minuter
Portioner 1 paj

Ingredienser
 

  • 2 dl (100 g) mandelmjöl
  • 2 dl (100 g) maizena
  • 1 tsk fiberhusk
  • 0,5 tsk salt
  • 100 g smör, rumstempererat
  • 1 st ägg
  • 1 msk kallt vatten

Instruktioner

  • Blanda mandelmjöl, maizena, fiberhusk, och salt i en bunke eller stor skål.
  • Tärna det rumstempererade smöret och nyp ihop med de torra ingredienserna. Tillsätt sedan vatten och ägg, och arbeta ihop till en smidig deg.
  • Sätt ugnen på 225°C och låt degen stå i rumstemperatur i cirka 15 minuter, medan ugnen blir varm.
  • Kavla ut pajdegen eller tryck ut i en pajform. Nagga botten med en gaffel.
  • Förgrädda pajskalet på 225°C i mitten av ugnen i 5 minuter. Fyll med fyllning och grädda på nytt enligt din pajs recept. Servera och njut!
Måltid Efterrätt, Huvudrätt
Kök Svenskt
Nyckelord Pajdeg med mandelmjöl