Jag tycker detta är ett alldeles perfekt recept på pajdeg om man vill använda sig utav mandelmjöl. Pajdegen blir naturligt glutenfri och är enkel att arbeta med och trycka ut i pajformen!
Förberedelser 5 minuterminuter
Tillagning 10 minuterminuter
Totalt 15 minuterminuter
Portioner 1paj
Ingredienser
2dl(100 g) mandelmjöl
2dl(100 g) maizena
1tskfiberhusk
0,5tsksalt
100gsmör, rumstempererat
1stägg
1mskkallt vatten
Instruktioner
Blanda mandelmjöl, maizena, fiberhusk, och salt i en bunke eller stor skål.
Tärna det rumstempererade smöret och nyp ihop med de torra ingredienserna. Tillsätt sedan vatten och ägg, och arbeta ihop till en smidig deg.
Sätt ugnen på 225°C och låt degen stå i rumstemperatur i cirka 15 minuter, medan ugnen blir varm.
Kavla ut pajdegen eller tryck ut i en pajform. Nagga botten med en gaffel.
Förgrädda pajskalet på 225°C i mitten av ugnen i 5 minuter. Fyll med fyllning och grädda på nytt enligt din pajs recept. Servera och njut!