Go Back
+ servings
Boveteplättar

Receptet - Så gör du:

Boveteplättar

5/5 baserat på 1 betyg

(Klicka på stjärnorna för att lämna ett betyg)

Pinterest Facebook Skriv ut receptet
Bovetemjölet ger dessa goda plättar en ljuvligt nötig smak. Det gör dem också ganska mörka i färgen. Detta recept är helt gjort på bovetemjöl, inget vetemjöl eller annan typ av mjöl är tillsatt. Ett riktigt gott recept helt enkelt!
Förberedelser 10 minuter
Tillagning 10 minuter
Totalt 20 minuter
Portioner 4 portioner

Ingredienser
 

  • 60 g smör
  • 6 dl komjölk eller havremjölk
  • 2,5 dl bovetemjöl
  • 3 st ägg
  • 1 nypa salt

Instruktioner

  • Vispa mjölken med bovetemjölet till en klumpfri smet. Tillsätt ägget och saltet och vispa så det blandas.
  • Smält en klick av smöret i en stekpanna och klicka ut plättar, och stek tills de börjar bubbla på varje sida, tills de får fin färg på båda sidor. Tillsätt mer smör och smet tills all smet har använts.
  • Färdigt! Servera med dina favorittillbehör och njut! Vispgrädde, färsk frukt, bär eller exempelvis yoghurt, honung, eller krossade hasselnötter är alla exempel på goda tillbehör!
Måltid Huvudrätt
Kök Svenskt
Nyckelord Boveteplättar