Detta smör är ett enkelt sätt att tillsätta massor av smak till en bit kött, fisk, kyckling, varmt bröd eller ugnsrostade grönsaker! Servera din varma rätt och toppa helt enkelt med en liten bit för att tillföra en härlig ton av persilja!
Förberedelser 5 minuterminuter
Tillagning 5 minuterminuter
Totalt 10 minuterminuter
Portioner 8matskedar
Ingredienser
100gsmör, rumstempererat, gärna saltat
0,5dllöst packade persiljeblad, finhackade
salt och malen svartpeppar efter smak
Instruktioner
I en skål, rör eller vispa smöret med persilja i en skål.
Smaka av med salt och peppar.
Ta fram en stor bit bakplåtspapper eller plastfolie, och skeda i en stor bit bakplåtspapper eller plastfolie. Skeda över smöret till pappret eller foliet och rulla till en ”korv” och försegla ändarna. Alternativt kan man helt enkelt föra över smöret till en liten rund form eller annan liten skål, och jämna ut ytan med en kniv.
Ställ in i kylen och låt stelna, ca 1 timme.
Färdigt! Servera eller ställ ut på bordet medan smöret fortfarande är kallt. Förvara persiljesmör som blir över i kylen i upp till 1 månad, eller i frys i cirka 3 månader. För att förhindra att smaken förändras, slå in med plastfolie eller aluminiumfolie.