Go Back
+ servings
Persiljesmör

Receptet - Så gör du:

Persiljesmör

4/5 baserat på 1 betyg

(Klicka på stjärnorna för att lämna ett betyg)

Pinterest Facebook Skriv ut receptet
Detta smör är ett enkelt sätt att tillsätta massor av smak till en bit kött, fisk, kyckling, varmt bröd eller ugnsrostade grönsaker! Servera din varma rätt och toppa helt enkelt med en liten bit för att tillföra en härlig ton av persilja!
Förberedelser 5 minuter
Tillagning 5 minuter
Totalt 10 minuter
Portioner 8 matskedar

Ingredienser
 

  • 100 g smör, rumstempererat, gärna saltat
  • 0,5 dl löst packade persiljeblad, finhackade
  • salt och malen svartpeppar efter smak

Instruktioner

  • I en skål, rör eller vispa smöret med persilja i en skål.
  • Smaka av med salt och peppar.
  • Ta fram en stor bit bakplåtspapper eller plastfolie, och skeda i en stor bit bakplåtspapper eller plastfolie. Skeda över smöret till pappret eller foliet och rulla till en ”korv” och försegla ändarna. Alternativt kan man helt enkelt föra över smöret till en liten rund form eller annan liten skål, och jämna ut ytan med en kniv.
  • Ställ in i kylen och låt stelna, ca 1 timme.
  • Färdigt! Servera eller ställ ut på bordet medan smöret fortfarande är kallt. Förvara persiljesmör som blir över i kylen i upp till 1 månad, eller i frys i cirka 3 månader. För att förhindra att smaken förändras, slå in med plastfolie eller aluminiumfolie.
Måltid Smårätter, Tilltugg
Kök Svenskt
Nyckelord Persiljesmör