Go Back
+ servings
Torkad banan (Bananchips)

Receptet - Så gör du:

Torkad banan (Bananchips)

4.6/5 baserat på 11 betyg

(Klicka på stjärnorna för att lämna ett betyg)

Pinterest Facebook Skriv ut receptet
Torkade bananer görs väldigt enkelt i ugnen. De är sega och söta, och de smakar riktigt gott, som små bananchips! Ett härligt mellanmål som de allra flesta gillar!
Förberedelser 5 minuter
Tillagning 2 timmar 55 minuter
Totalt 3 timmar
Portioner 6 portioner

Ingredienser
 

  • 2 tsk olivolja (eller kokosolja, eller avokadoolja)
  • 4 st mogna bananer

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 85°C eller lägsta möjliga temperatur och pensla lätt 2 plåtar med bakplåtspapper med olja.
  • Skiva bananerna tunt (0,5 centimeters tjocklek är perfekt) och arrangera dem i ett enda lager på plåtarna.
  • Tillaga bananerna i mitten av ugnen i cirka 3 timmar, eller tills de är uttorkade men inte stenhårda.
  • Ta ut ur ugnen och avlägsna försiktigt bananchipsen från plåtarna genom att försiktigt dra av dem. Lägg över dem på ett galler och låt dem svalna helt innan de förvaras i en lufttät behållare i rumstemperatur. Där håller de i minst två veckor.
  • Färdigt! Njut av dina torkade bananchips!
Måltid Efterrätt, Tilltugg
Kök Svenskt
Nyckelord Bananchips, Torkad banan, Torkad banan (Bananchips), Torkade bananer