Torkade bananer görs väldigt enkelt i ugnen. De är sega och söta, och de smakar riktigt gott, som små bananchips! Ett härligt mellanmål som de allra flesta gillar!
Förberedelser 5 minuterminuter
Tillagning 2 timmart55 minuterminuter
Totalt 3 timmart
Portioner 6portioner
Ingredienser
2tskolivolja (eller kokosolja, eller avokadoolja)
4stmogna bananer
Instruktioner
Sätt ugnen på 85°C eller lägsta möjliga temperatur och pensla lätt 2 plåtar med bakplåtspapper med olja.
Skiva bananerna tunt (0,5 centimeters tjocklek är perfekt) och arrangera dem i ett enda lager på plåtarna.
Tillaga bananerna i mitten av ugnen i cirka 3 timmar, eller tills de är uttorkade men inte stenhårda.
Ta ut ur ugnen och avlägsna försiktigt bananchipsen från plåtarna genom att försiktigt dra av dem. Lägg över dem på ett galler och låt dem svalna helt innan de förvaras i en lufttät behållare i rumstemperatur. Där håller de i minst två veckor.