Go Back
+ servings
Picklad rabarber

Receptet - Så gör du:

Picklad rabarber

5/5 baserat på 2 betyg

(Klicka på stjärnorna för att lämna ett betyg)

Pinterest Facebook Skriv ut receptet
Detta är ett väldigt snabbt, smidigt och gott recept på picklad rabarber. Den blir syrlig och lite knaprig sett till smaken och konistensen. Jättegott till ost eller i en sallad med grönsaker, exempelvis ärtor, rädisor, eller grillad sparris! 
Förberedelser 15 minuter
Tillagning 5 minuter
Totalt 20 minuter
Portioner 1 liter

Ingredienser
 

  • 7 dl rabarber, skivade ca 1-2 cm tjock
  • 2,5 dl champagnevinäger eller äppelcidervinäger
  • 1,25 dl strösocker

Instruktioner

  • Ta fram en eller flera rena förseglingsbara burkar som kan hålla 1 liter. Ha framme, vi kommer snart få användning för burkar!
  • Rengör och skiva rabarbern i bitar, cirka 1-2 cm stora, och lägg över till en värmesäker skål (glas eller rostfritt stål är att föredra framför plast).
  • Värm vinägern och sockret i en liten kastrull på medelhög värme tills sockret har löst upp sig. Ta bort från värmen och låt svalna i ungefär en minut.
  • Häll vätskan över rabarbern i skålen. Täck med en tallrik eller ett grytlock för att hålla rabarbern helt nedsänkt i vätskan. Låt svalna till rumstemperatur.
  • Lägg över allt innehåll i skålen till en ren, förseglingsbar burk och förvara i kylen.
  • Färdigt! Njut av din picklade rabarber. Håller i åtminstone några veckor!
Måltid Smårätter, Tilltugg
Kök Svenskt
Nyckelord Picklad rabarber, Picklade rabarber