Detta är ett väldigt snabbt, smidigt och gott recept på picklad rabarber. Den blir syrlig och lite knaprig sett till smaken och konistensen. Jättegott till ost eller i en sallad med grönsaker, exempelvis ärtor, rädisor, eller grillad sparris!
Förberedelser 15 minuterminuter
Tillagning 5 minuterminuter
Totalt 20 minuterminuter
Portioner 1liter
Ingredienser
7dlrabarber, skivade ca 1-2 cm tjock
2,5dlchampagnevinäger eller äppelcidervinäger
1,25dlströsocker
Instruktioner
Ta fram en eller flera rena förseglingsbara burkar som kan hålla 1 liter. Ha framme, vi kommer snart få användning för burkar!
Rengör och skiva rabarbern i bitar, cirka 1-2 cm stora, och lägg över till en värmesäker skål (glas eller rostfritt stål är att föredra framför plast).
Värm vinägern och sockret i en liten kastrull på medelhög värme tills sockret har löst upp sig. Ta bort från värmen och låt svalna i ungefär en minut.
Häll vätskan över rabarbern i skålen. Täck med en tallrik eller ett grytlock för att hålla rabarbern helt nedsänkt i vätskan. Låt svalna till rumstemperatur.
Lägg över allt innehåll i skålen till en ren, förseglingsbar burk och förvara i kylen.
Färdigt! Njut av din picklade rabarber. Håller i åtminstone några veckor!