Go Back
+ servings
Panerad ost

Receptet - Så gör du:

Panerad ost

4/5 baserat på 1 betyg

(Klicka på stjärnorna för att lämna ett betyg)

Pinterest Facebook Skriv ut receptet
Panerad ost är otroligt gott och dessutom så himla enkelt att göra! Servera gärna med stekt potatis och en härlig grönsallad!
Förberedelser 10 minuter
Tillagning 10 minuter
Totalt 20 minuter
Portioner 4 personer

Ingredienser
 

  • 4 st stora ostskivor, gärna Gouda eller Edamer, ca 1 cm tjocka
  • 2 st ägg
  • 2,5 dl ströbröd
  • salt
  • peppar
  • rapsolja eller olivolja till stekning
  • 900 g kokt potatis att steka

Instruktioner

  • Forma till ostskivor som är cirka 1 cm tjocka.
  • Vispa ägget i en skål, peppra och salta och ha skålen redo. Häll ut vetemjölet på en tallrik. Häll ut ströbrödet på en annan tallrik. Ha även detta redo!
  • Sätt den kokta potatisen på stekning i lite olja i en panna.
  • Fortsätt med nästa steg med att doppa ostskivorna när potatisen har cirka 5 minuter kvar innan den är färdig. Gör gärna en sallad under tiden!
  • Ha en stekpanna med olja redo. Arbeta med en ostskiva i taget i detta steg. Vänd osten i vetemjölet på en tallrik, och se till att mjölet fäster över hela ostens yta. Skaka av överflödigt vetemjöl, och doppa sedan osten i det vispade ägget. Ostskivan ska bli helt täckt av ägg. Doppa sedan ostskivan i ströbrödet och klappa in det över hela ytan. Placera färdigdoppade ostskivor i stekpannan. Repetera för varje ostskiva.
  • Stek ostskivorna i pannan på hög värme i cirka 2-3 minuter.
  • Färdigt! Njut av din panerade ost! Servera med stekt potatis, och gärna lingonsylt och gärna en härlig grönsallad! Toppa gärna osten med lite färsk hackad persilja.
Måltid Huvudrätt
Kök Svenskt
Nyckelord Panerad ost