Panerad ost är otroligt gott och dessutom så himla enkelt att göra! Servera gärna med stekt potatis och en härlig grönsallad!
Förberedelser 10 minuterminuter
Tillagning 10 minuterminuter
Totalt 20 minuterminuter
Portioner 4personer
Ingredienser
4ststora ostskivor, gärna Gouda eller Edamer, ca 1 cm tjocka
2stägg
2,5dlströbröd
salt
peppar
rapsolja eller olivolja till stekning
900gkokt potatis att steka
Instruktioner
Forma till ostskivor som är cirka 1 cm tjocka.
Vispa ägget i en skål, peppra och salta och ha skålen redo. Häll ut vetemjölet på en tallrik. Häll ut ströbrödet på en annan tallrik. Ha även detta redo!
Sätt den kokta potatisen på stekning i lite olja i en panna.
Fortsätt med nästa steg med att doppa ostskivorna när potatisen har cirka 5 minuter kvar innan den är färdig. Gör gärna en sallad under tiden!
Ha en stekpanna med olja redo. Arbeta med en ostskiva i taget i detta steg. Vänd osten i vetemjölet på en tallrik, och se till att mjölet fäster över hela ostens yta. Skaka av överflödigt vetemjöl, och doppa sedan osten i det vispade ägget. Ostskivan ska bli helt täckt av ägg. Doppa sedan ostskivan i ströbrödet och klappa in det över hela ytan. Placera färdigdoppade ostskivor i stekpannan. Repetera för varje ostskiva.
Stek ostskivorna i pannan på hög värme i cirka 2-3 minuter.
Färdigt! Njut av din panerade ost! Servera med stekt potatis, och gärna lingonsylt och gärna en härlig grönsallad! Toppa gärna osten med lite färsk hackad persilja.