Jag är så otroligt förtjust i detta drömmiga recept på fisksufflé! Ett klassiskt sätt att tillaga kokt fisk, eller rester av stekt fisk. Den lyfter fint i ugnen och blir riktigt luftig och god!
Förberedelser 25 minuterminuter
Tillagning 20 minuterminuter
Totalt 45 minuterminuter
Portioner 4personer
Ingredienser
50gsmör
2mskvetemjöl
5dlvispgrädde
5stägg
300gkokt fisk, kall (exempelvis torsk)
salt efter smak
peppar efter smak
Instruktioner
Sätt ugnen på 180°C.
Skär den kalla, kokta fisken i små bitar.
Smält smöret i en kastrull och vispa ned mjölet. Tillsätt sedan grädden och låt koka upp till en tunnare sås. Ta av värmen.
Separera äggulor och äggvitor, spara båda skålarna. Vispa äggulorna och tillsätt till såsen, tillsammans med fisken. Krydda salt och peppar efter smak.
Vispa äggvitorna hårt, blanda ned i såsen och tillsätt till en stor form eller flera mindre formar med raka kanter.
Grädda i mitten av ugnen på 180°C i cirka 20 minuter, håll ugnsluckan stängd under hela tiden för att inte riskera att sufflén sjunker ihop.
Servera gärna med en sallad och en skaldjurs- eller citronsås!