Go Back
+ servings
Fisksufflé

Receptet - Så gör du:

Fisksufflé

5/5 baserat på 2 betyg

(Klicka på stjärnorna för att lämna ett betyg)

Pinterest Facebook Skriv ut receptet
Jag är så otroligt förtjust i detta drömmiga recept på fisksufflé! Ett klassiskt sätt att tillaga kokt fisk, eller rester av stekt fisk. Den lyfter fint i ugnen och blir riktigt luftig och god!
Förberedelser 25 minuter
Tillagning 20 minuter
Totalt 45 minuter
Portioner 4 personer

Ingredienser
 

  • 50 g smör
  • 2 msk vetemjöl
  • 5 dl vispgrädde
  • 5 st ägg
  • 300 g kokt fisk, kall (exempelvis torsk)
  • salt efter smak
  • peppar efter smak

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 180°C.
  • Skär den kalla, kokta fisken i små bitar.
  • Smält smöret i en kastrull och vispa ned mjölet. Tillsätt sedan grädden och låt koka upp till en tunnare sås. Ta av värmen.
  • Separera äggulor och äggvitor, spara båda skålarna. Vispa äggulorna och tillsätt till såsen, tillsammans med fisken. Krydda salt och peppar efter smak.
  • Vispa äggvitorna hårt, blanda ned i såsen och tillsätt till en stor form eller flera mindre formar med raka kanter.
  • Grädda i mitten av ugnen på 180°C i cirka 20 minuter, håll ugnsluckan stängd under hela tiden för att inte riskera att sufflén sjunker ihop.
  • Servera gärna med en sallad och en skaldjurs- eller citronsås!
Måltid Huvudrätt
Kök Svenskt
Nyckelord Fisksufflé