Dessa veganska brownies är de godaste jag har testat. De blir så otroligt sega och läckra i smaken! Att de är just veganska är ingenting man känner i vare sig smaken eller i konsistensen!
Förberedelser 15 minuterminuter
Tillagning 30 minuterminuter
Totalt 45 minuterminuter
Portioner 12rutor
Ingredienser
8mskaquafaba (vätska från en burk osaltade kikärter)
Klä en cirka 20×20 cm bakplåt i metall med lätt upphöjda kanter med bakplåtspapper.
Blanda vetemjöl och kakaopulver i en medelstor skål.
Tillsätt aquafaba och strösocker i en stor skål. Använd en elvisp och vispa blandningen i 3 minuter tills det börjar tjockna.
Tillsätt vanilj och salt till aquafabablandningen och vänd ihop med en silikonspatel tills det är välblandat.
Tillsätt den hackade mörka chokladen och det tärnade veganska smöret i skålen på ett vattenbad. Låt chokladblandningen smälta, vispa då och då tills det är slätt och chokladen är helt smält.
Häll den varma smör-chokladblandningen över aquafaba-sockerblandningen och rör försiktigt ihop med silikonspateln.
Tillsätt mjöl-kakaoblandningen till de våta ingredienserna och rör om tills det precis blandas. Vänd ner chokladbitarna av mörk choklad.
Häll smeten i den klädda formen och jämna till ytan med spateln.
Grädda dina veganska brownies i mitten av ugnen på 180°C i 30-35 minuter.
Lyft försiktigt upp browniesna ur pannan med hjälp av bakplåtspappret och låt svalna, gärna på galler. Låt svalna i ytterligare 20 till 30 minuter innan rutor skärs upp.