Go Back
+ servings
Punschglass

Receptet - Så gör du:

Punschglass utan glassmaskin

5/5 baserat på 1 betyg

(Klicka på stjärnorna för att lämna ett betyg)

Pinterest Facebook Skriv ut receptet
Gör denna lena och härliga punschglass utan någon glassmaskin! Punschglassen får en supergod och behaglig punschsmak!
Förberedelser 15 minuter
Tillagning 6 timmar
Totalt 6 timmar 15 minuter
Portioner 6 personer

Ingredienser
 

  • 6 st äggulor
  • 1,5 dl strösocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 6 dl vispgrädde
  • 0,5 dl punsch

Instruktioner

  • Separera äggulor och äggvitor vid knäckning av äggen. Det är äggulorna vi kommer använda i receptet, men äggvitorna kan användas till att vispa upp maränger, så släng dem inte!
  • Vispa äggulorna med strösockret och vaniljsockret tills ett ljust, fluffigt skum bildats. Använd helst elvisp då det är enklast. Tillsätt punschen och vispa in den i blandningen.
  • I en separat skål, vispa grädden till styva toppar. Vänd ner i äggblandningen och rör om.
  • För över till en låda som kan förseglas och ställ in i frysen, i minst 6 timmar. Efter första två timmarna, ta ut lådan och rör om hastigt. Efter två timmar till, rör om på nytt. Rör om vidare varje två timmar om glassen kräver mer tid för stelning.
  • Nu är punschglassen färdig att avnjutas! Trevlig dessert, förvara rester i frysen!
Måltid Efterrätt
Kök Svenskt
Nyckelord Punschglass, Punschglass utan glassmaskin