Gör denna lena och härliga punschglass utan någon glassmaskin! Punschglassen får en supergod och behaglig punschsmak!
Förberedelser 15 minuterminuter
Tillagning 6 timmart
Totalt 6 timmart15 minuterminuter
Portioner 6personer
Ingredienser
6stäggulor
1,5dlströsocker
1tskvaniljsocker
6dlvispgrädde
0,5dlpunsch
Instruktioner
Separera äggulor och äggvitor vid knäckning av äggen. Det är äggulorna vi kommer använda i receptet, men äggvitorna kan användas till att vispa upp maränger, så släng dem inte!
Vispa äggulorna med strösockret och vaniljsockret tills ett ljust, fluffigt skum bildats. Använd helst elvisp då det är enklast. Tillsätt punschen och vispa in den i blandningen.
I en separat skål, vispa grädden till styva toppar. Vänd ner i äggblandningen och rör om.
För över till en låda som kan förseglas och ställ in i frysen, i minst 6 timmar. Efter första två timmarna, ta ut lådan och rör om hastigt. Efter två timmar till, rör om på nytt. Rör om vidare varje två timmar om glassen kräver mer tid för stelning.
Nu är punschglassen färdig att avnjutas! Trevlig dessert, förvara rester i frysen!
Måltid Efterrätt
Kök Svenskt
Nyckelord Punschglass, Punschglass utan glassmaskin