Go Back
+ servings
Hemmagjord panpizza

Receptet - Så gör du:

Hemmagjord panpizza

Inga betyg ännu.

(Klicka på stjärnorna för att lämna ett betyg)

Pinterest Facebook Skriv ut receptet
Detta recept på hemmagjord panpizza är så otroligt bra! Det ger en perfekt panpizza, med en enkel men supergod hemmagjord pizzadeg och klassiska toppings!
Förberedelser 15 minuter
Tillagning 45 minuter
Totalt 1 timme
Portioner 8 portioner

Ingredienser
 

Panpizzadegen

  • 25 g färsk jäst (exempelvis en halv tärning KronJäst)
  • 2 dl ljummet vatten
  • 2,5 msk olivolja
  • 1 nypa salt
  • 7 dl vetemjöl (lite mer om det behövs)
  • rapsolja till ugnsformen

Tomatsåsen

  • 1 dl passerade tomater
  • 1 tsk torkad oregano
  • 1 tsk vitlökspulver
  • 1 tsk torkad basilika
  • 1 nypa salt

Topping

  • skinka, finstrimlad
  • 3 dl riven ost, gärna västerbottenost

Instruktioner

  • Panpizzadegen: Smula ner jästen i en skål och tillsätt det ljumna vattnet. Tillsätt olivolja och rör om med en gaffel. Tillsätt en nypa salt och vetemjölet gradvis, och arbeta in tills degen är smidig och rätt så fast. Låt jäsa under kökshandduk i en ren bunke ungefär 45 minuter.
  • Ha ut degen på en mjölad, ren arbetsyta. Kavla ut till rund skiva, cirka 25 cm i diameter, eller samma storlek som den runda ugnsformen (24-26 cm).
  • Smörj formen med rikligt med rapsolja och lägg ner degskivan. Låt jäsa under kökshandduk i 30 minuter till. Fortsätt gärna med tomatsåsen under tiden.
  • Blanda passerade tomater med kryddorna.
  • När pizzadegen har jäst färdigt, sätt ugnen på 225°C. Platta till degens mitt och bearbeta från mitten utåt mot kanterna, men lämna yttersta kanterna ifred.
  • Bred ut tomatsåsen över pizzadegen i formen. Toppa med hackad skinka och strö till sist över osten.
  • Grädda i mitten av ugnen på 225°C i 15–20 minuter, tills toppingen och pizzan har fått fin färg.
  • Njut av din goda panpizza!
Måltid Huvudrätt, Pizza
Kök Amerikanskt, Svenskt
Nyckelord Hemmagjord panpizza, Panpizza recept