Go Back
+ servings
Stekt nötytterfilé

Receptet - Så gör du:

Stekt nötytterfilé

4.7/5 baserat på 6 betyg

(Klicka på stjärnorna för att lämna ett betyg)

Pinterest Facebook Skriv ut receptet
Gör en lyxigt god, snabb och enkel stekt nötytterfilé med stekt potatis och ugnsstekta grönsaker, exempelvis haricots verts. Servera gärna med en bearnaisesås!
Förberedelser 10 minuter
Tillagning 15 minuter
Totalt 25 minuter
Portioner 4 personer

Ingredienser
 

  • 4 st biffar av nötytterfilé (120-150 g vardera)
  • salt
  • peppar
  • 1 kg kokt potatis
  • valfritt: 500 g haricots verts
  • valfri sås (exempelvis bearnaisesås)

Instruktioner

  • Valfritt: För haricots verts. Sätt ugnen på 200 grader Celsius och när den nått temperaturen, sätt in haricots verts blandade med lite olivolja, salt och peppar på en plåt med bakplåtspapper. Låt tillagas i mitten av ugnen i cirka 20 minuter.
  • Skär den kokta potatisen i klyftor och sätt på stekning i en stor panna med olja. Håll koll på potatisen och rör om ibland under följande steg.
  • Krydda nötytterfilén och stek i lite olja i en upphettad panna i cirka 1,5-2 minuter på varje sida.
  • Färdigt! Servera och njut, gärna med en god sås!
Måltid Huvudrätt
Kök Svenskt
Nyckelord Stekt nötytterfilé