Gör en lyxigt god, snabb och enkel stekt nötytterfilé med stekt potatis och ugnsstekta grönsaker, exempelvis haricots verts. Servera gärna med en bearnaisesås!
Förberedelser 10 minuterminuter
Tillagning 15 minuterminuter
Totalt 25 minuterminuter
Portioner 4personer
Ingredienser
4stbiffar av nötytterfilé (120-150 g vardera)
salt
peppar
1kgkokt potatis
valfritt: 500 g haricots verts
valfri sås (exempelvis bearnaisesås)
Instruktioner
Valfritt: För haricots verts. Sätt ugnen på 200 grader Celsius och när den nått temperaturen, sätt in haricots verts blandade med lite olivolja, salt och peppar på en plåt med bakplåtspapper. Låt tillagas i mitten av ugnen i cirka 20 minuter.
Skär den kokta potatisen i klyftor och sätt på stekning i en stor panna med olja. Håll koll på potatisen och rör om ibland under följande steg.
Krydda nötytterfilén och stek i lite olja i en upphettad panna i cirka 1,5-2 minuter på varje sida.