Go Back
+ servings
Biff med kappa i ugn

Receptet - Så gör du:

Biff med kappa i ugn

Inga betyg ännu.

(Klicka på stjärnorna för att lämna ett betyg)

Pinterest Facebook Skriv ut receptet
Biff med kappa i ugn blir ljuvligt saftigt och är snabbt och enkelt. Servera gärna med potatis eller ris, och gärna tillsammans med grönsaker eller en sallad.
Förberedelser 10 minuter
Tillagning 40 minuter
Totalt 50 minuter
Portioner 4 personer

Ingredienser
 

  • 1,2 kg biffrad med kappa (ungefärlig vikt)
  • salt
  • peppar
  • 1 msk smör

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 125°C.
  • Torka köttet torrt med pappershanddukar.
  • Gnid in salt och peppar över hela biffen.
  • Bryn köttet runt i smör så det får färg över hela ytan. Lägg sedan i en ugnsform och låt tillagas i mitten av ugnen i cirka 40 minuter, eller tills innertemperaturen når 55-60°C.
  • Njut av din biff med kappa med dina favorittillbehör!
Måltid Huvudrätt
Kök Svenskt
Nyckelord Biff med kappa i ugn