Go Back
+ servings
Lax på saltbädd

Receptet - Så gör du:

Lax på saltbädd

Inga betyg ännu.

(Klicka på stjärnorna för att lämna ett betyg)

Pinterest Facebook Skriv ut receptet
Gör din lax riktigt saftig och god med att tillaga lax på saltbädd! Att tillaga laxen på saltbädd är ett enkelt och fiffigt sätt att göra riktigt god lax.
Förberedelser 5 minuter
Tillagning 15 minuter
Totalt 20 minuter
Portioner 4 personer

Ingredienser
 

  • 800 g laxsida eller laxbitar med skinn
  • grovt salt
  • peppar

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 180 grader Celsius.
  • Tillsätt grovsalt till en ugnsform eller plåt precis, ungefär så att laxbitarna får plats ovanpå (för mycket salt är inte nödvändigt). Lägg laxen med skinnsidan nedåt mot saltet. Peppra laxen lätt på ovansidan.
  • Tillaga i mitten av ugnen på 180 grader i ungefär 15-20 minuter.
  • Färdigt! Servera gärna med exempelvis potatis eller ris, grönsaker och en god sås.
Måltid Huvudrätt
Kök Svenskt
Nyckelord Lax på saltbädd