Go Back
+ servings
Smörgåstårta med räkor och skinka

Receptet - Så gör du:

Smörgåstårta med räkor och skinka

4.8/5 baserat på 9 betyg

(Klicka på stjärnorna för att lämna ett betyg)

Pinterest Facebook Skriv ut receptet
Jag är fullständigt kär i detta recept! Denna smörgåstårta med räkor och skinka har allt man önskar och är relativt enkel att göra. Perfekt till alla extra festliga tillfällen!
Förberedelser 20 minuter
Tillagning 40 minuter
Totalt 1 timme
Portioner 6 portioner

Ingredienser
 

Smörgåstårtan

  • 16 st skivor vitt formbröd
  • 200 g färskost
  • 1 dl creme fraiche

Fyllning 1

  • 175 g philadelphiaost med pepparrot
  • 1 dl crème fraiche
  • 250 g räkor
  • 4 st hårdkokta ägg
  • salt
  • peppar

Fyllning 2

  • 100 g bredbar leverpastej
  • 2 msk bostongurka
  • 1 dl creme fraiche
  • 200 g skinka

Garnering (topping)

  • skinka
  • räkor
  • gurka
  • en halv citron
  • dillkvistar
  • röd paprika

Instruktioner

  • Dag 1: Förbered smörgåstårtan dagen innan med detta steg, och dagen för servering, gör steg 2 i receptet. Skär bort kanterna på brödet. Rör ihop rörorna (fyllningarna) i separata skålar. Bred ut fyllning 1 på första lagret bröd, lägg ett annat lager bröd ovanpå. Bred ut fyllning två på detta lager. Plasta in och ställ in i kylen till nästa dag.
  • Dag 2: (dagen för servering): Blanda färskost och creme fraiche (mängderna överst i ingredienslistan). Smaka av med salt och peppar och spackla in hela smörgåstårtan med blandningen. Toppa med valfri gardering efter fantasi och preferenser, sätt gärna ett mönster med gurkskivor längs med sidorna.
  • Förvara i kylen fram till servering! Njut av din smörgåstårta med räkor och skinka!
Måltid Huvudrätt
Kök Svenskt
Nyckelord Smörgåstårta med räkor och skinka