Jag är fullständigt kär i detta recept! Denna smörgåstårta med räkor och skinka har allt man önskar och är relativt enkel att göra. Perfekt till alla extra festliga tillfällen!
Förberedelser 20 minuterminuter
Tillagning 40 minuterminuter
Totalt 1 timmet
Portioner 6portioner
Ingredienser
Smörgåstårtan
16stskivor vitt formbröd
200gfärskost
1dlcreme fraiche
Fyllning 1
175gphiladelphiaost med pepparrot
1dlcrème fraiche
250gräkor
4sthårdkokta ägg
salt
peppar
Fyllning 2
100gbredbar leverpastej
2mskbostongurka
1dlcreme fraiche
200gskinka
Garnering (topping)
skinka
räkor
gurka
en halv citron
dillkvistar
röd paprika
Instruktioner
Dag 1: Förbered smörgåstårtan dagen innan med detta steg, och dagen för servering, gör steg 2 i receptet. Skär bort kanterna på brödet. Rör ihop rörorna (fyllningarna) i separata skålar. Bred ut fyllning 1 på första lagret bröd, lägg ett annat lager bröd ovanpå. Bred ut fyllning två på detta lager. Plasta in och ställ in i kylen till nästa dag.
Dag 2: (dagen för servering): Blanda färskost och creme fraiche (mängderna överst i ingredienslistan). Smaka av med salt och peppar och spackla in hela smörgåstårtan med blandningen. Toppa med valfri gardering efter fantasi och preferenser, sätt gärna ett mönster med gurkskivor längs med sidorna.
Förvara i kylen fram till servering! Njut av din smörgåstårta med räkor och skinka!