Go Back
+ servings
Falsk fläskfilé

Receptet - Så gör du:

Falsk fläskfilé

4.8/5 baserat på 4 betyg

(Klicka på stjärnorna för att lämna ett betyg)

Pinterest Facebook Skriv ut receptet
Falsk fläskfilé är kryddad fläskfärs formad som en fläskfilé, som både smakar och ser ut som fläskfilé! Serveras exempelvis med potatis och lingon, såväl som denna härliga stekskysås som ingår i receptet!
Förberedelser 15 minuter
Tillagning 15 minuter
Totalt 30 minuter
Portioner 4 personer

Ingredienser
 

  • 600 g fläskfärs
  • 1 msk örtaromat

Stekskysås

  • 3 dl grädde
  • 1 msk oxfond
  • 1 msk soja
  • peppar

Instruktioner

  • Blanda fläskfärs och örtaromat och rulla ut på plastfolie som en fläskfilé. Lägg in i frysen i cirka två timmar.
  • Ta ut ur frysen och skär i skivor. Sätt ugnen på 200°C. Stek i en stekpanna med smör och flytta över alla färdigstekta skivor till en ugnsform.
  • Tillsätt grädden till stekpannan och lossa eventuellt faststekta köttbitar. Tillsätt oxfonden och sojan och krydda med peppar. Låt sjuda i 2 minuter.
  • Häll såsen över köttskivorna i ugnsformen och ställ in i ugnen, cirka 15 minuter.
  • Färdigt! Ta ut ur ugnen och servera gärna med potatis, lingon och en härlig grönsallad!
Måltid Huvudrätt
Kök Svenskt
Nyckelord Falsk fläskfilé