Go Back
+ servings
Korvlåda

Receptet - Så gör du:

Korvlåda

4.7/5 baserat på 3 betyg

(Klicka på stjärnorna för att lämna ett betyg)

Pinterest Facebook Skriv ut receptet
Denna otroligt goda korvlåda är snabb, enkel och vacker. Med en topping av riven ost blir denna klassiska korvlåda en riktigt god måltid!
Förberedelser 10 minuter
Tillagning 25 minuter
Totalt 35 minuter
Portioner 4 personer

Ingredienser
 

  • 800 g falukorv
  • 3 st tomater
  • 1 st gul lök
  • 2,5 dl grädde
  • 1 dl chilisås (exempelvis Felix eller Heinz)
  • 3 tsk torkad oregano
  • 2 st krossade vitlöksklyftor
  • Generöst med riven ost

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 225°C.
  • Sätt eventuellt vatten på kokning om korvlådan ska serveras med exempelvis potatismos eller pasta!
  • Skiva falukorv och tomater i skivor. Skala och skiva även den gula löken i skivor på samma sätt.
  • I en ugnsform, lägg ut långa rader med falukorvsskivor varvat med tomatskivor. Mellan raderna, placera lökskivor.
  • I en skål, blanda chilisås och grädde med pressad vitlök och kryddning. Häll såsen i utrymmena mellan raderna i ugnsformen.
  • Toppa med gott om riven ost ner i formen.
  • Grädda i mitten av ugnen på 225°C i cirka 25 minuter.
Måltid Huvudrätt
Kök Svenskt
Nyckelord Korvlåda