Go Back
+ servings
Vårrulledeg

Receptet - Så gör du:

Vårrulledeg

4.5/5 baserat på 2 betyg

(Klicka på stjärnorna för att lämna ett betyg)

Pinterest Facebook Skriv ut receptet
Ett riktigt enkelt sätt att göra ljuvlig vårrulledeg via en snabb och enkel smet som gräddas i en stekpanna, helt hemmagjort och med enkla ingredienser!
Förberedelser 5 minuter
Tillagning 45 minuter
Totalt 50 minuter
Portioner 26 vårrullar

Ingredienser
 

  • 2,5 dl vetemjöl
  • 3 msk majsstärkelse
  • 3 dl vatten eller efter behov för att göra en rinnande smet med en lätt tunn konsistens
  • ¼ tsk salt
  • 1 tsk till 2 tsk rapsolja för att göra omslagen

Instruktioner

  • I en skål, blanda vetemjöl, majsstärkelse och salt.
  • Tillsätt vatten.
  • Vispa väl till en slät smet med tunn konsistens utan klumpar uppnås. Smeten ska ha en flytande konsistens. Beroende på mjölets kvalitet kan du tillsätta mindre eller mer vatten.
  • Värm nu en non stick panna på låg värme. Pannan ska bara bli lite varm, och inte för varm. Du kan också använda en gjutjärns- eller stålpanna, men smörj då pannan med en pappersservett eller en liten bit kökshandduk doppad i olja. För nonstick pannan kan du hoppa över olja. Men om du känner att vårrulledegen fastnar, smörj eller pensla pannan med olja.
  • Lyft nu stekpannan ovanför plattan/värmen. Tillsätt 2 msk av smeten ner i pannan. Sprid försiktigt ut smeten medurs för att göra en liten tunn liten pannkaka. Tillsätt 1 till 2 msk mer vatten till smeten om du märker att den är för tjock.
  • Kom ihåg att degen måste vara tun. Om den blir tjock går den sönder under rullning och tätning av vårrullarna.
  • Tillaga degen på låg värme tills sidorna börjar rulla ihop sig och pannkakan blir lite genomskinlig. Du behöver inte vända och tillaga den andra sidan. Tillaga bara en sida.
  • Lyft upp vårrullsomslaget med en spatel.
  • Lägg färdiga skivor på en bricka eller tallrik med den tillagade sidan mot dig. Låt vårrullsarken svalna och stapla dem sedan med den kokta sidan ovanpå. Förvara dem täckta i en liten gryta eller skål.
  • När degen har nått rumstemperatur kan du börja göra vårrullarna, eller förvara skivorna övertäckta i en burk i kylen.
  • När du förvarar i kylen, lägg bakplåtspapper eller smörpapper mellan två ark, så att de lätt kan separeras. Dessa vårrullsark kan du antingen i kylen eller i frysen. I kylen håller dessa degskivor sig bra i en vecka och i frysen upp till en månad. Efter att ha tagits ut ur frysen, tina dem helt i rumstemperatur innan de används.
Måltid Huvudrätt
Kök Kinesiskt, Svenskt
Nyckelord vårrulledeg, vårrullsdeg