Detta är en ljuvlig sås till torskrygg som jag tycker är otroligt enkel, snabb och god. Servera varm till din torskrygg tillsammans med exempelvis kokt potatis, ärtor, och broccoli för en ljuvlig måltid!
Förberedelser 5 minuterminuter
Tillagning 5 minuterminuter
Totalt 10 minuterminuter
Portioner 4personer
Ingredienser
1,5dlcreme fraiche
1dlgrädde
100gsmör
saften av en halv citron
1,5tsksötstark senap
4mskhackad gräslök
1,5mskhackad färsk dill (eller 1,5 tsk torkad)
salt
peppar
maizena
Instruktioner
Fisken: Sätt din torskrygg på tillagning i exempelvis en ugnsform i ugnen på 180 grader Celsius, 15-20 minuter.
Såsen: Tillsätt creme fraiche och grädde i en kastrull och låt koka upp på medelvärme under omrörning. Sänk eventuellt värmen så såsen puttrar lugnt.
Tillsätt din sötstarka senap, gräslök och dill. Tillsätt citronsaften gradvis under provsmakning för rätt syra (all citronsaft behöver inte gå ner i såsen om den redan smakar bra).
Skär smöret några bitar och ha ner i kastrullen, låt smälta och rör om.
Smaka av såsen med salt och peppar.
Red såsen genom att röra ned lite maizena till konsistensen är tillräckligt krämig efter smak. Ta bort från värmen.
Servera tillsammans med torskryggen, och dina andra tillbehör. Sedan är det bara att njuta!