Denna balsamicosås är en stark, silkeslen sås som ger mer komplexa toner och djup som bara kan höja en redan underbar stek, kyckling, eller köttfärslimpa!
Förberedelser 5 minuterminuter
Tillagning 5 minuterminuter
Totalt 10 minuterminuter
Portioner 4personer
Ingredienser
2stschalottenlökar, finhackade
2stvitlöksklyftor, finhackade
4mskbalsamicovinäger
4mskköttfond
4mskosaltat smör
salt och peppar efter smak
Instruktioner
Valfritt: stek gärna först eventuellt kött för att sedan göra såsen i samma panna efteråt för extra smak.
Smält 3 msk av smöret i en panna och fräs schalottenlök och vitlök i pannan tills det börjar dofta och löken blivit genomskinlig. Tillsätt balsamicovinäger och fond och rör om.
Låt såsen puttra en minut eller två tills den tjocknar. Tillsätt den sista matskeden smör. Tillsätt salt och peppar efter smak.
Färdigt! Ringla din balsamicosås över kött eller grönsaker och servera!