Go Back
+ servings
Balsamicosås

Receptet - Så gör du:

Balsamicosås

5/5 baserat på 1 betyg

(Klicka på stjärnorna för att lämna ett betyg)

Pinterest Facebook Skriv ut receptet
Denna balsamicosås är en stark, silkeslen sås som ger mer komplexa toner och djup som bara kan höja en redan underbar stek, kyckling, eller köttfärslimpa!
Förberedelser 5 minuter
Tillagning 5 minuter
Totalt 10 minuter
Portioner 4 personer

Ingredienser
 

  • 2 st schalottenlökar, finhackade
  • 2 st vitlöksklyftor, finhackade
  • 4 msk balsamicovinäger
  • 4 msk köttfond
  • 4 msk osaltat smör
  • salt och peppar efter smak

Instruktioner

  • Valfritt: stek gärna först eventuellt kött för att sedan göra såsen i samma panna efteråt för extra smak.
  • Smält 3 msk av smöret i en panna och fräs schalottenlök och vitlök i pannan tills det börjar dofta och löken blivit genomskinlig. Tillsätt balsamicovinäger och fond och rör om.
  • Låt såsen puttra en minut eller två tills den tjocknar. Tillsätt den sista matskeden smör. Tillsätt salt och peppar efter smak.
  • Färdigt! Ringla din balsamicosås över kött eller grönsaker och servera!
  • Njut!
Måltid Sås
Kök Svenskt
Nyckelord Balsamicosås