Go Back
+ servings
Apelsinfromage

Receptet - Så gör du:

Apelsinfromage

4.8/5 baserat på 6 betyg

(Klicka på stjärnorna för att lämna ett betyg)

Pinterest Facebook Skriv ut receptet
En ack så enkel men ack så god och festlig dessert, apelsinfromage! Garnera med rivet apelsinskal, och gärna tärnad apelsin och lite vispgrädde.
Förberedelser 10 minuter
Tillagning 10 minuter
Totalt 20 minuter
Portioner 4 personer

Ingredienser
 

  • 4 st gelatinblad
  • 2 st ägg
  • 3 msk strösocker
  • rivet skal av 1 apelsin (plus mer till garnering)
  • 3 st pressad apelsinsaft (från cirka 3 st apelsiner)
  • 2 dl vispgrädde

Instruktioner

  • Lägg ner gelatinbladen i kallt vatten och låt stå i cirka 30 minuter.
  • Vispa ägg och strösocker i en skål ljust och pösigt, gärna med elvisp. Tillsätt rivet apelsinskal och apelsinsaften.
  • Smält gelatinet i mikrovågsugn tillsammans med en skvätt vatten i cirka 30 sekunder. Vispa ned i äggblandningen. Låt blandningen tjockna, men inte stelna helt.
  • Vispa vispgrädden separat och rör ned i krämen. Rör om för att blanda.
  • Portionera upp apelsinfromagen i portionsglas, täck över och låt stelna i kylen.
  • Toppa med apelsinskal inför servering, och eventuellt lite extra vispgrädde.
  • Njut!
Måltid Efterrätt
Kök Svenskt
Nyckelord Apelsinfromage