En ack så enkel men ack så god och festlig dessert, apelsinfromage! Garnera med rivet apelsinskal, och gärna tärnad apelsin och lite vispgrädde.
Förberedelser 10 minuterminuter
Tillagning 10 minuterminuter
Totalt 20 minuterminuter
Portioner 4personer
Ingredienser
4stgelatinblad
2stägg
3mskströsocker
rivet skal av 1 apelsin (plus mer till garnering)
3stpressad apelsinsaft (från cirka 3 st apelsiner)
2dlvispgrädde
Instruktioner
Lägg ner gelatinbladen i kallt vatten och låt stå i cirka 30 minuter.
Vispa ägg och strösocker i en skål ljust och pösigt, gärna med elvisp. Tillsätt rivet apelsinskal och apelsinsaften.
Smält gelatinet i mikrovågsugn tillsammans med en skvätt vatten i cirka 30 sekunder. Vispa ned i äggblandningen. Låt blandningen tjockna, men inte stelna helt.
Vispa vispgrädden separat och rör ned i krämen. Rör om för att blanda.
Portionera upp apelsinfromagen i portionsglas, täck över och låt stelna i kylen.
Toppa med apelsinskal inför servering, och eventuellt lite extra vispgrädde.