Go Back
+ personer

Receptet - Så gör du:

Tjädergryta

4.9/5 baserat på 7 betyg

(Klicka på stjärnorna för att lämna ett betyg)

Pinterest Facebook Skriv ut receptet
En otroligt god, krämig och smakrik tjädergryta som tar vara på tjäderns utpräglade viltsmak.
Förberedelser 10 minuter
Tillagning 20 minuter
Totalt 30 minuter
Portioner 4 personer

Ingredienser
 

  • 1 st välhängd tjäder
  • 2 dl vatten
  • 3 msk viltfond eller annan fond
  • 3 dl grädde
  • 1 msk vinbärsgelé
  • 2 tsk soja
  • 1 tsk torkad timjan
  • kantareller (eller champinjoner)
  • salt
  • peppar

Instruktioner

  • Börja med att stycka tjädern. Tärna köttet i aptitliga bitar.
  • Bryn tjäderbitarna i smör i stekpanna lite lätt så de blir gyllenbruna och inte är råa någonstans, för sedan över till en gryta.
  • Tillsätt vatten, fond, soja, grädde, vinbärsgelé, salt och peppar till grytan.
  • Koka upp grytan och låt puttra i några minuter. Smaka av en bit tjäder, är den seg, låt puttra en stund till.
  • Borsta av och hacka kantarellerna. Bryn kantarellerna i smör i en stekpanna. Salta lätt och fortsätt steka så att vätskan försvinner. Tillsätt svampen till grytan.
  • Färdigt! Servera gärna med potatis/ris, ugnsrostade rotsaker och gärna gelé!
Måltid Huvudrätt
Kök Svenskt
Nyckelord Tjädergryta
Gillade du receptet?Klicka här för att lämna en kommentar!