En otroligt god, krämig och smakrik tjädergryta som tar vara på tjäderns utpräglade viltsmak.
Förberedelser 10 minuterminuter
Tillagning 20 minuterminuter
Totalt 30 minuterminuter
Portioner 4personer
Ingredienser
1stvälhängd tjäder
2dlvatten
3mskviltfond eller annan fond
3dlgrädde
1mskvinbärsgelé
2tsksoja
1tsktorkad timjan
kantareller (eller champinjoner)
salt
peppar
Instruktioner
Börja med att stycka tjädern. Tärna köttet i aptitliga bitar.
Bryn tjäderbitarna i smör i stekpanna lite lätt så de blir gyllenbruna och inte är råa någonstans, för sedan över till en gryta.
Tillsätt vatten, fond, soja, grädde, vinbärsgelé, salt och peppar till grytan.
Koka upp grytan och låt puttra i några minuter. Smaka av en bit tjäder, är den seg, låt puttra en stund till.
Borsta av och hacka kantarellerna. Bryn kantarellerna i smör i en stekpanna. Salta lätt och fortsätt steka så att vätskan försvinner. Tillsätt svampen till grytan.
Färdigt! Servera gärna med potatis/ris, ugnsrostade rotsaker och gärna gelé!
Måltid Huvudrätt
Kök Svenskt
Nyckelord Tjädergryta
Gillade du receptet?Klicka här för att lämna en kommentar!