Dessa tunna revbensspjäll i ugn kryddas och glaseras sedan med en barbequesås, för att sedan ugnsbakas tills de är mjuka och läckra. Receptet fungerar med bokstavligen vilken krydd-rub och barbecuesås som helst.
Förberedelser 15 minuterminuter
Tillagning 2 timmart45 minuterminuter
Totalt 3 timmart
Portioner 4personer
Ingredienser
1,3kgtunna revbensspjäll (1 bit eller 2 bitar)
BBQ-rub (kryddning)
2,5dlvalfri barbequesås
Instruktioner
Sätt ugnen på 120°C.
Lägg de tunna revbensspjällen med köttsidan nedåt på kraftig aluminiumfolie. Stick flera gånger små öppningar med en kniv på ovansidan.
Applicera en generös beläggning med torr krydd-rub på alla sidor av de tunna revbensspjällen.
Med köttet nedåt, klä in i folie för att skapa en tät förslutning. Överför till en plåt.
Grädda i den förvärmda ugnen i mitten av ugnen på en bakplåt tills de är mjuka och genomstekta, ca 2 timmar. Ta ut och svalna i 15 minuter.
Öka ugnstemperaturen till 180°C.
Öppna folien (men släng den inte), låt rinna av och kassera ackumulerad juice och fett. Pensla barbequesås på alla sidor av de tunna revbensspjällen.
Vänd på de tunna revbensspjällen så att köttet nu är riktat uppåt och ligger i det öppna foliet. Åter in i ugnen, lämna folien öppen och grädda i mitten av ugnen i 10 minuter. Ta ut ur ugnen och pensla ytterligare ett lager barbequesås endast på köttsidan. Upprepa gräddning och pensla med sås 4 gånger till, totalt 50 minuters gräddningstid.
Skär upp revbensspjället i enskilda bitar och servera med mer barbequesås, samt andra valfria tillbehör! Njut!