Go Back
+ servings
Tunna revbensspjäll i ugn

Receptet - Så gör du:

Tunna revbensspjäll i ugn

Inga betyg ännu.

(Klicka på stjärnorna för att lämna ett betyg)

Pinterest Facebook Skriv ut receptet
Dessa tunna revbensspjäll i ugn kryddas och glaseras sedan med en barbequesås, för att sedan ugnsbakas tills de är mjuka och läckra. Receptet fungerar med bokstavligen vilken krydd-rub och barbecuesås som helst.
Förberedelser 15 minuter
Tillagning 2 timmar 45 minuter
Totalt 3 timmar
Portioner 4 personer

Ingredienser
 

  • 1,3 kg tunna revbensspjäll (1 bit eller 2 bitar)
  • BBQ-rub (kryddning)
  • 2,5 dl valfri barbequesås

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 120°C.
  • Lägg de tunna revbensspjällen med köttsidan nedåt på kraftig aluminiumfolie. Stick flera gånger små öppningar med en kniv på ovansidan.
  • Applicera en generös beläggning med torr krydd-rub på alla sidor av de tunna revbensspjällen.
  • Med köttet nedåt, klä in i folie för att skapa en tät förslutning. Överför till en plåt.
  • Grädda i den förvärmda ugnen i mitten av ugnen på en bakplåt tills de är mjuka och genomstekta, ca 2 timmar. Ta ut och svalna i 15 minuter.
  • Öka ugnstemperaturen till 180°C.
  • Öppna folien (men släng den inte), låt rinna av och kassera ackumulerad juice och fett. Pensla barbequesås på alla sidor av de tunna revbensspjällen.
  • Vänd på de tunna revbensspjällen så att köttet nu är riktat uppåt och ligger i det öppna foliet. Åter in i ugnen, lämna folien öppen och grädda i mitten av ugnen i 10 minuter. Ta ut ur ugnen och pensla ytterligare ett lager barbequesås endast på köttsidan. Upprepa gräddning och pensla med sås 4 gånger till, totalt 50 minuters gräddningstid.
  • Skär upp revbensspjället i enskilda bitar och servera med mer barbequesås, samt andra valfria tillbehör! Njut!
Måltid Huvudrätt
Kök Svenskt
Nyckelord Tunna revbensspjäll i ugn