Go Back
+ servings
Chipsgratäng

Receptet - Så gör du:

Chipsgratäng

4.9/5 baserat på 11 betyg

(Klicka på stjärnorna för att lämna ett betyg)

Pinterest Facebook Skriv ut receptet
Detta är en riktigt god chipsgratäng som är förvånansvärt god om man inte smakat den tidigare! Servera med ris och gärna en härlig grönsallad.
Förberedelser 10 minuter
Tillagning 30 minuter
Totalt 40 minuter
Portioner 4 personer

Ingredienser
 

  • 900 g kycklingfilé
  • smör till stekning
  • grillkrydda efter smak
  • salt efter smak
  • peppar efter smak
  • ½ st strimlad purjolök
  • 2 dl creme fraiche
  • 3 dl vispgrädde
  • 150 g (1/2 burk) mango chutney
  • grillchips

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 180°C.
  • Skär kycklingen i små bitar och stek i smör i stekpannan. Krydda med salt, peppar, och grillkrydda. Placera kycklingen i en ugnsform, och toppa med finstrimlad purjolök.
  • Vispa vispgrädden och blanda sedan försiktigt ner creme fraiche och mango chutney. Bred ut över kycklingen och purjolöken i formen.
  • Täck ugnsformen formen med grillchips i ett lager.
  • Grädda gratängen i mitten av ugnen i 30 minuter eller gratängen fått en fin gyllene färg. Sätt ris till 4 personer på kokning enligt förpacknings anvisningar. Förbered gärna en god grönsallad.
  • Färdigt! Servera chipsgratängen med ris och en god grönsallad.
Måltid Huvudrätt
Kök Svenskt
Nyckelord Chipsgratäng