Detta är en riktigt god chipsgratäng som är förvånansvärt god om man inte smakat den tidigare! Servera med ris och gärna en härlig grönsallad.
Förberedelser 10 minuterminuter
Tillagning 30 minuterminuter
Totalt 40 minuterminuter
Portioner 4personer
Ingredienser
900gkycklingfilé
smör till stekning
grillkrydda efter smak
salt efter smak
peppar efter smak
½ststrimlad purjolök
2dlcreme fraiche
3dlvispgrädde
150g(1/2 burk) mango chutney
grillchips
Instruktioner
Sätt ugnen på 180°C.
Skär kycklingen i små bitar och stek i smör i stekpannan. Krydda med salt, peppar, och grillkrydda. Placera kycklingen i en ugnsform, och toppa med finstrimlad purjolök.
Vispa vispgrädden och blanda sedan försiktigt ner creme fraiche och mango chutney. Bred ut över kycklingen och purjolöken i formen.
Täck ugnsformen formen med grillchips i ett lager.
Grädda gratängen i mitten av ugnen i 30 minuter eller gratängen fått en fin gyllene färg. Sätt ris till 4 personer på kokning enligt förpacknings anvisningar. Förbered gärna en god grönsallad.
Färdigt! Servera chipsgratängen med ris och en god grönsallad.