Detta är för mig världens godaste gryta på högrev! Detta är en ljuvlig gryta som ger en mör högrev och köttig komfortmat som kan serveras med antingen kokt potatis eller ris, och gärna ett gott bröd!
Förberedelser 15 minuterminuter
Tillagning 1 timmet30 minuterminuter
Totalt 1 timmet45 minuterminuter
Portioner 4personer
Ingredienser
1kghögrev
80gsmör
1ststor gul lök
3stkrossade vitlöksklyftor
1tskpaprikapulver
1mskfärsk timjan, eller 1 tsk torkad
2mskfärsk hackad rosmarin, delad
salt
vitpeppar
svartpeppar
0,5dltomatpuré
6dlvatten
1stnötbuljongtärning
2dlgrädde
2stmorötter
2stgröna paprikor
Instruktioner
Skär högreven i tärningar, cirka 3-4 cm stora. Hacka löken.
Smält smöret i en gryta med lock och bryn högrevstärningarna.
Tillsätt gul lök och bryn med köttet i någon minut.
Tillsätt krossad vitlök, paprikapulver, salt, peppar, tomatpuré och buljongtärning i grytan.
Tillsätt vatten, rosmarin och timjan, och låt grytan puttra i 1,5-2 timmar, eller tills köttet är mjukt och nästan faller isär. Tillsätt hackade eller skivade morötter sista 30 minuterna. Tillsätt hackad grön paprika sista 15 minuterna.
Häll i grädden sista 5 minuterna och smaka av med kryddor.
Färdigt! Servera med kokt potatis eller ris, och gärna ett gott bröd!