Go Back
+ servings
Världens godaste gryta på högrev

Receptet - Så gör du:

Världens godaste gryta på högrev

4.5/5 baserat på 39 betyg

(Klicka på stjärnorna för att lämna ett betyg)

Pinterest Facebook Skriv ut receptet
Detta är för mig världens godaste gryta på högrev! Detta är en ljuvlig gryta som ger en mör högrev och köttig komfortmat som kan serveras med antingen kokt potatis eller ris, och gärna ett gott bröd!
Förberedelser 15 minuter
Tillagning 1 timme 30 minuter
Totalt 1 timme 45 minuter
Portioner 4 personer

Ingredienser
 

  • 1 kg högrev
  • 80 g smör
  • 1 st stor gul lök
  • 3 st krossade vitlöksklyftor
  • 1 tsk paprikapulver
  • 1 msk färsk timjan, eller 1 tsk torkad
  • 2 msk färsk hackad rosmarin, delad
  • salt
  • vitpeppar
  • svartpeppar
  • 0,5 dl tomatpuré
  • 6 dl vatten
  • 1 st nötbuljongtärning
  • 2 dl grädde
  • 2 st morötter
  • 2 st gröna paprikor

Instruktioner

  • Skär högreven i tärningar, cirka 3-4 cm stora. Hacka löken.
  • Smält smöret i en gryta med lock och bryn högrevstärningarna.
  • Tillsätt gul lök och bryn med köttet i någon minut.
  • Tillsätt krossad vitlök, paprikapulver, salt, peppar, tomatpuré och buljongtärning i grytan.
  • Tillsätt vatten, rosmarin och timjan, och låt grytan puttra i 1,5-2 timmar, eller tills köttet är mjukt och nästan faller isär. Tillsätt hackade eller skivade morötter sista 30 minuterna. Tillsätt hackad grön paprika sista 15 minuterna.
  • Häll i grädden sista 5 minuterna och smaka av med kryddor.
  • Färdigt! Servera med kokt potatis eller ris, och gärna ett gott bröd!
Måltid Huvudrätt
Kök Svenskt
Nyckelord Världens godaste gryta på högrev